Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief 7 | Oktober 2014
Mededelingen, Zomerbadminton in Westervoort, Feestelijke opening kantine
Logo
www.bcdidam.nl 
MededelingenAgenda
Laatste woensdag van de maand:
Elke laatste woensdag van de maand is de kantine van sporthal 't Raland geopend vanaf 21:00 uur voor iedereen die dat leuk vindt. Dus niet alleen voor wie traint in dat laatste uur.

Glazen wand
Afgelopen week is in sporthal 't Raland de tralies balustrade vervangen door een glazen wand. Benieuwd hoe dit eruit ziet. Kom zelf kijken hoe mooi het is geworden....
15 en 16 nov.: Regionale Senioren Kampioenschappen
27 november: Trekking Grote Clubactie

Volledige agenda...
 
Zomerbadminton in Westervoort
Afgelopen zomer was er wederom een groepje fanatieke badmintonners, die 6 weken lang in Westervoort op dinsdagavond hebben gespeeld. Dit keer werden we vergezeld door spelers van UBC (Ulft) de club waar onze trainer Bart Besselink zelf speelt. Volgens traditie werd de laatste dinsdagavond, op 19 augustus, afgesloten met een duik in het zwembad.

Iedereen weer bedankt voor de enthousiaste deelname! Volgend jaar weer…?!
afbeelding
 
Feestelijke opening kantine
afbeeldingHet heeft heel wat voeten in de aarde gehad, er was veel geduld nodig maar het was dan eindelijk zover. Bij de start van het nieuwe badmintonseizoen was er ook een feestelijke start in de mooie kantine van Badminton Club Didam.
De opening werd op vrijdag 29 augustus verricht onder het genot van ´champagne´ met een lekkernij. Iedereen die zijn steentje had bijgedragen aan de verwezenlijking van deze fantastische kantine werd bedankt. Helaas was Nienke Hansen de ontwerpster van de kantine met vakantie.
Er waren leden en sponsoren aanwezig, evenals vertegenwoordiging van de gemeente Montferland en basisschool Het Kompas. Wij werden door firma ADparts, een van onze sponsoren, verrast met een mooie attentie. Van de gemeente kregen we een prachtig boeket en de directeur van het Kompas en de beheerders van zowel deze sporthal als van De Muizenberg trakteerden ons ook op een leuk cadeau.

Daarna was het gezellig bijpraten met o.a onze oud-voorzitter Erna, met jeugdleden en senioren leden. Dank aan iedereen die is geweest!
 
Dreamteam
Vanaf dit seizoen spelen we niet alleen wedstrijden op de baan. Je kon ook je (virtuele) DREAMTEAM samenstellen.

Alle senioren- en recreanten competitie spelers uit de teams konden worden gekozen. Ook als je niet deelneemt aan het spel kun je gekozen zijn als dreamteam-speler. De spelers uit de dreamteams zijn niet zichtbaar voor andere mensen. De stand wordt bijgehouden op de website.
De inschrijving is inmiddels gesloten en de competitie gestart. En de strijd om de eerste plaats is losgebarsten. Op de training hoorden we deze weken al “Zorg wel dat je je wedstrijden wint dit weekend, want je zit in mijn dreamteam!” (met een knipoog uiteraard)

Vergeten in te schrijven? Sla dan volgend seizoen je slag of misschien wel eerder bij de lentecompetitie!

Stand is te vinden op: www.bcdidam.nl/dreamteam
 
Zijn je contactgegevens veranderd, geef het door aan de secretaris
Ook een nieuwtje voor de nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar de Communicatie Commissie
Voor mailadressen: Contact-informatieContributie en andere bedragen: Contributie
 
Nieuwsbrief 6 | Juni 2014
Wie schrijft die blijft, Kampioenen Lentecompetitie, Jeugdkamp
Logo
www.bcdidam.nl 
Wie schrijft die blijft
Wie schrijft die blijft

Onder dat motto werd ik vorig jaar secretaris. Na bijna 9 jaar in de jeugdcommissie te hebben gezeten, waarvan 6 jaar in het bestuur, besloot ik vorig jaar om daarmee te stoppen. Ik voel me inmiddels niet meer zo jeugdig en vond het tijd dat anderen zich maar eens druk mogen gaan maken over onze jeugd. Bovendien was mijn baan in de horeca niet altijd even goed te combineren met de vele activiteiten die onze JC jaarlijks organiseert.

Omdat ik toch graag nog wat voor de vereniging wilde blijven doen en de vereniging al enige tijd zonder secretaris zat, nam ik die taak op me. Onder het motto wie schrijft die blijft, bleef ik dus in het bestuur zitten. Maar helaas het werd; wie schreef die bleef. Op de afgelopen jaarvergadering heb ik afscheid genomen als secretaris. Als ik iets doe dan doe ik het goed! (alweer zo ’n mooi motto) en dat lukt me nu helaas niet. Of ja helaas…. Ik ben het afgelopen jaar erg veel drukker geworden, met vooral leuke dingen. Ik ontmoette mijn vriend Martin en startte mijn eigen bedrijf, Diems Bier op. Twee hele leuke en lekkere dingen, maar ook tijdrovende bezigheden. En om er nog maar een motto tegenaan te gooien; tijd is prioriteit! En dan winnen zij het toch (nipt) van m’n cluppie…

Ik heb het afgelopen jaar mijn best gedaan het secretariaat weer wat te structureren. Het missen van een secretaris is niet alleen onhandig voor het bestuur, het wordt er ook gewoon wat rommelig van. Want onze bestuurders hebben het als druk zat met hun eigen taken binnen het bestuur en de commissies. Ik hoop dat er iemand is die snel deze taak op zich wil gaan nemen. Ik heb het ervaren als een leuke taak, waarbij je betrokken bent bij de vereniging en je tijd die je eraan besteed veelal zelf kan indelen. Wellicht lees je dit en denk je dat wil ik wel doen voor onze vereniging, neem dan rustig contact op met iemand van het bestuur. Twijfel niet te lang, anders wordt het zo weer een rommeltje ;)

Edwin te Dorsthorst
 
Kampioenen Lentecompetitie
Vanaf half maart tot en met eind mei werd door 5 teams van BC Didam de Lentecompetitie gespeeld. Team 2 is kampioen geworden in de 5e klasse. BC Didam feliciteert Mischa Rosanow, Erik Ubbink, Erik Jansen, Dick Hermsen, Caroline Wenting-Dieks en Tanja Bos met dit kampioenschap!
 
Jeugdkamp
afbeeldingAls afsluiting van het seizoen zijn de jeugdleden van de BC Didam op kamp geweest.

Bij recreatieboerderij Te Boomsgoed in Braamt hebben in totaal 36 kinderen (van 7 t/m 16 jaar) een geweldig weekend beleefd.

De jeugdcommissie wenst alle kinderen een fijne vakantie
Els, Karin, Christel, Robbin, Gerard en Erik

Tijdens het jeugdkamp hebben de jeugdleden opgeschreven wat ze leuk en grappig vonden op het jeugdkamp. Hieronder een selectie:
-Douanespel
-Zeskamp
-Instructie bij het waterspel van de zeskamp
-Het moment van de deur
-Weerwolvenspel
-Kampvuur
 
Eindfeest
Op vrijdagavond 27 juni was er weer het jaarlijkse eindfeest. Tijdens deze avond zijn eerst een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet. René Turling en Frank Ubbink werden gefeliciteerd met hun 25-jarig jubileum. Voor het 12,5-jarig jubileum feliciteerden we: Charles Kluitman, Tonnie Sanders, Edwin Schuurman, Ilona van den Berg en Robbin Hengeveld. Na dit officiële gedeelte kon het feest beginnen. Met hapjes en drankjes was het een geslaagde avond!
 
Zijn je contactgegevens veranderd, geef het door aan de secretaris
Ook een nieuwtje voor de nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar de Communicatie Commissie
Voor mailadressen: Contact-informatieContributie en andere bedragen: Contributie
 
Nieuwsbrief 5 | Mei 2014
Clubkleding, Ouderdag, Zomer: badminton in Westervoort
Logo
www.bcdidam.nl 
ClubkledingAgenda
De clubkleding is nog niet allemaal ingeleverd. Mocht je de clubkleding nog niet hebben ingeleverd, lever deze dan zo snel mogelijk in bij Carla Rosanow.27 juni: Eindfeest
28 en 29 juni: Jeugdkamp

Volledige agenda...
 
Ouderdag
afbeeldingZondag 18 mei werd op de ouderdag tijdens het officiële gedeelte alle kampioenen van de jeugd seizoen 2013/2014 gehuldigd en kregen de winnaars van de jeugdclubkampioenschappen hun beker. Ook werd er aan 21 kinderen hun behaalde deeldiploma uitgereikt en de trainers zijn bedankt voor hun inzet van het afgelopen jaar.
Daarna werd het flappentoernooi gespeeld. De opkomst was dit jaar erg groot, namelijk 34 kinderen met hun introducé! Dus volle bak ;-) Er werd fanatiek gestreden en tussen de wedstrijden door stonden er lekkere appelflappen klaar in de kantine, gesponsord door bakkerij Braam. Het was een geslaagde dag.
 
Zomer: badminton in Westervoort
De zomer(vakantie) komt er weer aan en dat betekent dat de senioren en recreanten naar Westervoort gaan om te badmintonnen bij Sports Planet. Op de dinsdagavonden van 15 juli tot en met 19 augustus zijn we welkom.

Velen zijn inmiddels bekend met deze vorm van zomer-badminton. Het werkt als volgt: je geeft per mail aan dat je mee wilt spelen en welke dinsdagen je kunt. Zo weten we ongeveer de bezetting. Vaak verzamelen een aantal mensen bij de sporthal in Didam om samen te rijden. Dit regelen we onderling. In Westervoort huren we 3 banen waarop we onderling wedstrijdjes spelen. Aan het eind van de avond delen we de kosten van de baanhuur (en evt. genoten drankje op het eind) onder de aanwezigen. De kosten zijn ongeveer tussen 5 en 10 euro per keer. Op de laatste dinsdagavond in Westervoort gaan we ook zwemmen in het zwembad in hetzelfde sportcentrum.

Alle (senioren)leden van de club kunnen zich aanmelden. Meer informatie volgt.
 
Jeugdkamp
Op zaterdag en zondag 28 en 29 juni gaan we met de jeugd op kamp naar de recreatieboerderij Te Boomsgoed in Braamt. We hopen uiteraard dat we een leuke enthousiaste groep kinderen bij elkaar krijgen om er een leuk weekend van te maken.
Heb je je nog niet,opgegeven, doe dit dan snel bij de jeugdcommissie via de mail (e.overgoor@concepts.nl) of bij je trainer.
 
Eindfeest
Op 27 juni 2014 zal het seizoen weer afgesloten worden met een feestje! Het eindfeest vindt plaats bij café U-Niek. Het grote feest zal starten om 20.00 uur en duurt tot 00.30 uur. Omdat iedereen weet dat de leden van BC Didam wel van een feestje houden, blijft de bar nog open tot 1.30 uur voor de liefhebbers die nog een borreltje (op eigen kosten) lusten. De avond staat in het teken van de muziek van de jaren zeventig en tachtig. De muziek van DJ Mathijs maakt de avond compleet.

Opgeven kan bij: Charles Kluitman, Henk Damkot, Monique Hendriks, Ben Roosendaal of Miranda Lenting. Geef je dus snel op en ben erbij op 27 juni!!
 
Van de Technische Commissie
Zoals al langer bekend zal ik eind van het seizoen afscheid nemen van de tc. Wat een aantal jaren geleden als 'pimp de tc' begon eindigt nu met terugkijken op mooie jaren waarin openlijk met veel leden is gesproken en ik een fijne samenwerking heb ervaren met diverse mensen. De tc-leden die ik 'achterlaat' willen deze fijne samenwerking graag voortzetten met nieuwe commissieleden. Ik nodig jou -senioren of recreanten lid- dan ook uit om contact met ons op te nemen als je interesse hebt om een bijdrage te leveren aan de technische commissie en onze club. Er zijn al vele leden actief binnen onze club maar wellicht jij nog niet of wil je meer of iets anders? Wil je niet alleen praten over zaken die beter of anders mogen maar ook iets doen? Spreek ons aan! In gesprek maken we eerst kennis en bespreken we samen jouw mogelijkheden en wensen maar ook de bestaande taken en taakverdeling. Ik heb me met veel plezier voor de tc ingezet en tevens een zeer gezellige tijd gehad; ik verwacht dat ook jij dit zult ervaren!

Aarzel niet en laat van je horen!

Namens de technische commissie,
Linda Loeters
 
Zijn je contactgegevens veranderd, geef het door aan de secretaris
Ook een nieuwtje voor de nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar de Communicatie Commissie
Voor mailadressen: Contact-informatieContributie en andere bedragen: Contributie
 
Nieuwsbrief 4 | April 2014
Rectificatie, Nationale Sportweek, Regio Team Kampioenschappen
Logo
Nieuwsbrief 4 | April 2014www.bcdidam.nl 
RectificatieAgenda
Deeldiploma
Woensdag 12 maart zijn de deeldiploma’s afgenomen bij de jeugd. 18 kinderen zijn geslaagd voor deeldiploma 2 en drie kinderen voor deeldiploma 1. De diploma’s zijn niet direct uitgereikt, maar worden uitgereikt tijdens de ouderdag op 18 mei.

Clubkampioenschappen
Bij de Senioren Clubkampioenschappen hebben Charles Kluitman en Bart Arends op het onderdeel HD2 de 2de plaats behaald.
18 mei: Ouderdag/flappentoernooi
27 juni: Eindfeest
28 en 29 juni: Jeugdkamp

Volledige agenda...
 
Nationale Sportweek
afbeeldingOp zaterdag 19 april is de Nationale Sportweek van start gegaan. In de markthal stonden verschillende sporten met een kraam om hun sport aan publiek te presenteren. Ook Badminton Club Didam heeft hier aan meegedaan. Vrijwilligers hebben deze middag geflyerd om de mensen kennis te laten maken met badminton. De animo was erg klein, maar dat mocht de pret niet drukken. Er is geflyerd en er is samen met een aantal basketballers, een potje badminton gespeeld.

Op dinsdagavond was er voor jeugd en senioren een clinic/training georganiseerd door onze trainer Johan. De jeugd kon spelen van 19.00 uur en de senioren waren van harte welkom vanaf 20.00 uur. Helaas waren er geen aanmeldingen voor deze avond. Het uurtje van de jeugd is dan ook benut door enkele recreanten die in de zaal aanwezig waren. Later de avond kwamen er nog wel enkele bezoekers naar de hal om kennis te maken met het spelletje badminton. Zij hebben van Johan een training aangeboden gekregen en ze hebben met plezier samen gebadmintond.

De organisatie wil alle vrijwilligers bedanken voor hun hulp en inzet tijdens de Nationale Sportweek. Voor nieuwe leden geldt ook in de maand mei de aanbieding van twee maanden gratis lidmaatschap bij inschrijving.
 
Regio Team Kampioenschappen
Team 6 heeft op zondag 13 april deelgenomen aan de Regio Team Kampioenschappen (RTK Oost 2014) in Doesburg. Daar streden 48 teams van 31 verenigingen, allen kampioen in hun poule, om het regiokampioenschap per klasse. Team 6 is afgelopen seizoen kampioen geworden in de 5e klasse.

Eén tegenstander van team 6 had vlak voor het toernooi afgezegd waardoor zij pas later op de ochtend hoefden te beginnen. Wij hebben gehoord dat Els dat wel goed uit kwam (ze was jarig op die zondag, maar vierde het zaterdag de 12e).
Team 6 speelde twee wedstrijden van 5 partijen tegen Orion (Enschede) en IJsselstad (Deventer). Helaas werden beide wedstrijden verloren. Maar door de zelfgebakken taart van Els was het alsnog een gezellige zondag.
 
Jeugd Clubkampioenschappen
Op 6 april zijn de clubkampioenschappen voor de jeugd gehouden. Bijna alle jeugd heeft deelgenomen, namelijk 46 kinderen. De kinderen waren opgedeeld in twee groepen, een groep in de ochtend voor beginnende jeugd die nog geen competitie speelt en een groep in de middag voor de oudere jeugd. Voor de meeste kinderen waren dit de eerste clubkampioenschappen. De kinderen waren best zenuwachtig, maar erg enthousiast. Bovendien moest iedereen weer wennen, want de clubkampioenschappen werden gehouden in de nieuwe hal. Met name de afstand van het publiek en ouders (die massaal waren komen kijken) en de zaal. Maar de reacties waren erg positief en het was een gezellige dag.
Bij de beginnende jeugd werd er gespeeld op tijd. De winnaars van deze groep zijn:
Poule A:
1e Myrthe Schuurman
2e Esmee Mooren
Poule B:
1e Tein van Raaij
2e Daniek Hageman

Bij de oudere jeugd zijn er gewoon wedstrijden gespeeld. Na veel spannende wedstrijden en zelfs een dames finale waarbij Elianne vanwege blaren op blote voeten speelde, zijn de winnaars bij de middag groep:
Heren:
1e Mika Damen
2e Joël Alfons
Dames:
1e Elianne Koster
2e Lisa van Bijsterveldt
De prijzen worden tijdens de ouderdag op 18 mei aan de clubkampioenen uitgereikt. Uitnodigingen voor de ouderdag worden volgen nog. Allemaal van harte gefeliciteerd!
 
Zijn je contactgegevens veranderd, geef het door aan de secretaris
Ook een nieuwtje voor de nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar de Communicatie Commissie
Voor mailadressen: Contact-informatieContributie en andere bedragen: Contributie
 
Nieuwsbrief 3 | Maart 2014
Algemene ledenvergadering, Clubkleding inleveren, Deeldiploma
Logo
Nieuwsbrief 3 | Maart 2014www.bcdidam.nl 
Algemene ledenvergaderingAgenda
Op donderdag 20 maart was de jaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV) in de kantine van 't Raland. Het bestuur heeft teruggeblikt op het afgelopen jaar, 2013, met een presentatie vol foto's van activiteiten in het afgelopen jaar. Ook werd teruggeblikt op de financiën van het jaar 2013. Er is afscheid genomen van een aantal vrijwilligers. Inge Loeters, Linda Loeters en Edwin te Dorsthorst zijn bedankt voor hun inzet voor BC Didam. De begroting voor 2014 is besproken en goedgekeurd. Er is een besluit genomen om het ondersteunend lidmaatschap opnieuw in te voeren en de ALV heeft ingestemd met verhoging van de competitiebijdrage. BC Didam is op zoek naar een scheidsrechter(s), secretaris en een toekomstig penningmeester. Ook de TC zoekt nog versterking. Heb je interesse? Meld je bij de betreffende commissie of één van de bestuursleden.6 april: Jeugd Clubkampioenschappen
12 april: Regio Team Kampioenschappen
19 april: Start Sportweek
18 mei: Ouderdag/flappentoernooi

Volledige agenda...
 
Clubkleding inleveren
Competitiespelers die geen lentecompetitie meer spelen, kunnen de clubkleding inleveren bij Carla Rosanow.
 
Deeldiploma
Op woensdag 12 maart zijn er deeldiploma’s afgenomen bij de jeugd. Bij het afnemen van een deeldiploma wordt gekeken of een kind bepaalde badmintontechnieken en vaardigheden bezit en de nodige kennis heeft over het badmintonspel. Wanneer dit het geval is, behaald de speler een deeldiploma. Dit jaar zijn er bij 21 jeugdspelers van BC Didam twee deeldiploma’s afgenomen. De meeste kinderen hebben examen gedaan voor deeldiploma 2 en een enkeling voor deeldiploma 1.Onder toeziend oog van onze jeugdtrainers is er gekeken of de jeugdspelers de vaardigheden en theoretische kennis van deeldiploma 1 of 2 bezitten. Dit was het geval want alle 21 spelers hebben hun diploma behaald met zeer mooie resultaten. Aan het eind van het examen zijn de deeldiploma’s uitgereikt aan de kinderen. In oktober zal er een vervolg komen op de nu afgenomen deeldiploma’s. Voor degene die deeldiploma 2 hebben behaald, zal deeldiploma 3 afgenomen worden. Namens BC Didam feliciteren wij Bas, Dawit, Reena, Patrick, Ivana, Dominique, Renee, Sjoerd, Diego, Geerte, Joel, Rosalie, Elianne, Annakumari, Roy, Kevin, Mika, Michelle, Mike, Fleur en Inez met hun behaalde deeldiploma!
 
Clubkampioenschappen
De winnaars van de senioren clubkampioenschappen gehouden op 9 en 16 maart!
HE1GD1
1. Bram Meijer1. Bram Meijer/ Ilona van den Berg
2. Jeroen Beelen2. Jeroen Beelen/ Marieke Elsendoorn
DE1HE2
1. Indra Strijbos1. Sander Amting
2. Marjan Gosselink2. Robbin Hengeveld
HD1HD2
1. Bram Meijer/Jan-Maarten ten Katen1. Robbin Hengeveld/ Sander Amting
2. Patrik Sanders/Jeroen Beelen 2. Henk Damkot/ Tonnie Sanders
DD1GD2
1. Marjan Gosselink/ Marieke Elsendoorn1. Robbin Hengeveld/ Laura Pleiter
2. Ilona van den Berg/ Indra Strijbos2. Misha Rosanow/ Xandra Rosanow
 
Klik voor een grotere versie
 
Zijn je contactgegevens veranderd, geef het door aan de secretaris
Ook een nieuwtje voor de nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar de Communicatie Commissie
Voor mailadressen: Contact-informatieContributie en andere bedragen: Contributie
 
Nieuwsbrief 2 | Februari 2014
Algemene Ledenvergadering, Lentecompetitie, Van de TC....
Logo
Nieuwsbrief 2 | Februari 2014www.bcdidam.nl 
Algemene LedenvergaderingAgenda
Op donderdag 20 maart vindt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats, in de kantine van 't Raland. Op deze avond zal het bestuur terugblikken op 2013 en het nieuwe beleidsplan presenteren. Ook zijn enkele bestuursleden herkiesbaar. Ben je benieuwd wat de speerpunten zijn en/of wil je meedenken over het beleid van onze club in 2014? Kom naar de ALV!9 en 16 maart: Senioren Clubkampioenschapppen
20 maart: Algemene Ledenvergadering
6 april: Jeugd Clubkampioenschappen
Volledige agenda...
 
Lentecompetitie
afbeeldingVanaf 17 maart gaat de lentecompetitie van start met vijf teams van BC Didam. De teams bestaan uit spelers van de senioren- en recreantencompetitie. De lentecompetitie is een tweede competitie na afloop van het reguliere badmintonseizoen. Met deze competitie hebben spelers de mogelijkheid om langer wedstrijden te spelen in competitieverband. De lentecompetitie duurt tot ongeveer eind juni. Thuiswedstrijden worden gespeeld op de dinsdagavond in De Muizenberg en beginnen om 19.30uur. Kom allemaal kijken en kom de spelers aanmoedigen op weg naar misschien nog wel meer kampioenschappen!
De uitslagen van de teams zijn te vinden op toernooi.nl
 
Van de TC....
Clubkampioenschappen
Op zondag 9 en 16 maart zijn de clubkampioenschappen(CK) 2014!
Als je niet mee doet, kom dan gezellig kijken en de spelers aanmoedigen. Zondag 9 maart beginnen we met het CK-ontbijt. Zondag 16 maart sluiten we de CK af met de loterij. Dit jaar hebben we een speciale hoofdprijs!

Voor de loterij zijn we nog op zoek naar mensen die willen helpen met het langsgaan bij sponsoren. Mocht je hierbij willen helpen of zelf nog iets weten, stuur dan een mail naar dynphy.margadant@gmail.com.

Nieuwe trainers
De Technische Commissie wil Rudy Lenting feliciteren met het behalen van zijn trainersdiploma Sportleider 3 badminton. Rudy heeft het afgelopen seizoen stage gelopen bij Ruud Bremmer op woensdagavond. Hierbij heeft hij trainingen verzorgd voor de senioren. Zondag 16 februari heeft Rudy zijn examen afgelegd en gehaald.
Indra Strijbos heeft ook haar trainersdiploma Sportleider 3 badminton gehaald. Zij heeft stage gelopen bij BV Doesburg. De TC wil ook haar feliciteren met het behalen van haar trainersdiploma!
afbeelding
 
Van de JC....
Clubkampioenschappen
Op zondag 6 april worden de clubkampioenschappen georganiseerd voor alle jeugdleden in ’t Raland. Er wordt in twee groepen gespeeld, in de ochtend en in de middag. Deze verdeling wordt nog bekend gemaakt. In deze groepen speel je enkel partijen tegen je eigen clubgenoten in leuke poules. In de verschillende categorieën zullen winnaars komen (dat is uiteraard de bedoeling van Clubkampioenschappen) maar de gezelligheid staat voorop!

Ouderdag
Zondagochtend 18 mei worden alle kampioenen gehuldigd op de ouderdag. Dit zijn de kampioenen van de competitie en clubkampioenschappen. Na deze huldiging kunnen er wedstrijden worden gespeeld met een van je ouders, broer of zus tegen andere dubbels. Verdere informatie komt nog via de jeugdcommissie.

Deeldiploma's
Voor de jeugdleden die al wat langer badmintonnen, worden binnenkort de deeldiploma's afgenomen. Op woensdagavond van 18:00 tot 20:00 uur en zaterdagochtend vanaf 11:00 worden de deeldiploma's afgenomen.

Reserveer het weekend van 28/29 juni alvast voor het Jeugdkamp
 
Zijn je contactgegevens veranderd, geef het door aan de secretaris
Ook een nieuwtje voor de nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar de Communicatie Commissie
Voor mailadressen: Contact-informatieContributie en andere bedragen: Contributie
 
Nieuwsbrief 1 | Januari 2014
Van de Communicatie Commissie, Méér dan €470 opgehaald!, Jeugdtoernooi regio oost
Logo
Nieuwsbrief 1 | Janauri 2014www.bcdidam.nl 
Van de Communicatie CommissieAgenda
Dit is de eerste nieuwsbrief van BC Didam, januari 2014. Vanaf nu zijn we van het digitale clubblad, overgestapt naar een maandelijkse nieuwsbrief. We hopen jullie hiermee sneller het actuele nieuws van onze club te kunnen sturen. Dit is een proef tot aan de zomer, als het goed bevalt wordt het voortgezet. Laat ons weten wat je er van vindt! Stuur een mail naar communicatie@bcdidam.nl9 en 16 maart: Senioren Clubkampioenschapppen
27 juni: Eindfeest
Volledige agenda...
 
Méér dan €470 opgehaald!
afbeeldingEr is meer dan €470 euro opgehaald door het verkopen van loten van de grote clubactie. Roy Amting heeft 27 loten verkocht en daarmee heeft hij de meesten loten verkocht voor de vereniging. Voor deze goede/grote bijdrage heeft Roy een attentie gekregen.
Ook de oliebollenverkoop was dit jaar weer een succes met een opbrengst van € 252,-. Er waren drie topverkopers: Ivana Schaft, Jonne Mellendijk & Jill Scheerder. Zij hebben alle drie een Intertoysbon gekregen als bedankje voor het verkopen!
 
Jeugdtoernooi regio oost
Op 21 december was weer het jeugdtoernooi van BC Didam. Speler uit de hele regio kwamen hier op af om te komen badmintonnen. Er waren in totaal 64 spelers aanwezig. Deze hebben in verschillende categorieën, van de U11 tot de U17, gespeeld. Er waren een hoop spannende en mooie wedstrijden. Een aantal spelers van BC Didam hebben mooie prijzen binnen gehaald. Dawit Lenting werd tweede in de herenenkel categorie U11. Reena Lenting en Renée Lenting zijn tweede geworden in de dames dubbel categorie U13. En in diezelfde categorie werden Ivana Schaft en Dominique Schuurman derde. Het was een gezellige maar vooral ook sportief gezien een mooie dag.
Winnaars
 
Kerst- en Nieuwjaarsborrel
Op dinsdag 17 december en 7 januari zijn de jaarlijkse kerst- en Nieuwjaarsborrel weer gehouden. Voorafgaand aan de kerstborrel is er een klein toernooitje gespeeld door de leden die op dinsdagavond badmintonnen. Na afloop van het toernooitje was er een aansluitende borrel om de feestdagen goed in te luiden. Drie weken later was het tijd om het nieuwe jaar in te luiden, oftewel het was tijd voor de Nieuwjaarsborrel! De Nieuwjaarsborrel werd geopend met een woordje van de voorzitter met een terugblik op het afgelopen jaar en een vooruitblik op het komende jaar. Na het woordje van de voorzitter kon de borrel van start gaan die tot in de late uurtjes duurde. Zoals elk jaar had de recreanten commissie bij de borrels gezorgd voor een lekkere versnapering en een drankje van het huis. Het waren twee geslaagde avonden met veel gezelligheid.
 
Kampioenen!!
Spanning voor het kampioenschap? Niet bij (senioren) team 6. Dit team is slapend kampioen geworden. Zo noemden ze het op zondagochtend 12 januari zelf. Met nog 3 competitie wedstrijden te gaan was de afstand tot de nummer 2 zo groot dat het kampioenschap niet meer kon worden afgepakt. Nadat de competitie wedstrijd in stijl met 7-1 was gewonnen, werden de kippenvleugeltjes van de firma Loeters door de hele kantine opgepeuzeld.
Een week later konden we 2 jeugdteam tegelijk huldigen J3 en J4 mochten bloemen en felicitaties in ontvangst nemen. Er waren veel trotse ouders aanwezig om dit te vieren.
En op de laatste zondag in januari, de 26e, werd nog een jeugdteam kampioen: het was de beurt aan team 2! Zij zijn in de poule geëindigd als tweede, maar de nummer 1 (Eefde) is een team van alleen jongens en zij speelden daarom niet mee om het kampioenschap (“voor spek en bonen”).
Alle 3 teams worden uitgenodigd om het Regio Team Kampioenschappen (RTK) te spelen op zaterdag 12 april in Doesburg. Ze mogen dan strijden tegen de winnaars van de andere regiokampioenen.
Ook bij de recreanten heeft BC Didam een kampioenschap. Team 1 van de recreanten wist ook het kampioenschap binnen te halen.
Alle kampioenen: van harte gefeliciteerd!
Stand van de Bondscompetitie
Standen van de Regiocompetitie
 
Klik voor een grotere versie
 
Ledenpas

De badmintonbond is op 6 januari gestart met het versturen van de nieuwe digitale bondskaart/ledenpas. De verwachting was dat binnen 10 dagen iedereen voorzien is van een nieuwe ledenpas.
Wanneer je onlangs bent overgestapt op een ander e-mailadres kan het zijn dat die naar toe is gestuurd. Heb je geen mail ontvangen met daarin een ledenpas? Stuur een mail naar Carla Rosanow.

 
Zijn je contactgegevens veranderd, geef het door aan de secretaris
Ook een nieuwtje voor de nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar de Communicatie Commissie
Voor mailadressen: Contact-informatieContributie en andere bedragen: Contributie
 
EersteVorige3 - 4 - 5
Probeer Badminton

probeerbadminton.nu
Lid worden?

Kom 2 keer gratis badmintonnen!
Meer informatie om lid te worden