Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief 27 | December 2017
Nieuwjaar inluiden, Vacaturebank, De Grote Clubactie
Logo
Nieuwsbrief 27 | December 2017www.bcdidam.nl 
Nieuwjaar inluidenAgenda

Op 2 januari 2018 is het tijd om het nieuwe jaar in te luiden bij BC Didam. Er wordt een nieuwjaar evenement georganiseerd met aansluitend een borrel. Dit is dé kans om elkaar meteen een goed nieuw jaar te wensen en het jaar sportief en gezellig in te ‘knallen’ en te proosten.

2 jan: Nieuwsjaarsevenement/borrel
11 mrt: Senioren CK, dag 1
18 mrt: Senioren CK, dag 2
25 mrt: Junioren CK


Volledige agenda...
 
Vacaturebank

Scheidsrechter:
Ben jij een beslisser? Dan is scheidsrechter of referee iets voor jou! Als vereniging zijn we dan op zoek naar jou om voor de vereniging een aantal keer per jaar als scheidsrechter uit te komen. Ga voor meer informatie naar de site van Badminton Nederland. Ben je geïnteresseerd, meld dit dan via secretariaat@bcdidam.nl

Communicatie Commissie:
De Communicatie Commissie is op zoek naar versterking. Zij zoeken een algemeen lid. Mocht je interesse hebben stuur dan vrijblijvend een mail naar communicatiecommissie@bcdidam.nl

Voorzitter:
Vanaf maart 2017 is de huidige voorzitter met zijn functie als voorzitter gestopt. Vanaf maart staat deze functie dus open. Mocht je interesse hebben stuur dan vrijblijvend een mail naar voorzitter@bcdidam.nl

Penningmeester:
Vanaf maart 2017 is de huidige penningmeester met zijn functie gestopt. Vanaf maart staat deze functie dus open. Mocht je interesse hebben stuur dan vrijblijvend een mail naar voorzitter@bcdidam.nl

afbeelding
 
De Grote Clubactie

De Grote Clubactie heeft dit jaar voor onze vereniging het mooie bedrag van € 638,40 opgeleverd. Met name de jeugd heeft dit jaar fanatiek loten verkocht; er zijn maar liefst 4 jeugdleden die meer dan 20 loten hebben verkocht. Fedde Damen, Lynn Wolters, Martin Geurts en Anne-Marie Masselink hebben daarvoor een voucher gekregen voor een gratis entreekaart voor Bobbejaanland, Madame Tussauds, een dagje Schiphol of

€ 10,00 shoptegoed bij Sportbox.com.

Voor Anne-Marie was er nog een extra attentie namens de vereniging. Zij heeft maar liefst 36 loten verkocht.

 

De vereniging wil Miranda hartelijk danken voor de organisatie van de grote clubactie! Miranda heeft dit 6 jaar gedaan en wil het stokje overdragen. Lijkt het je leuk dit volgend jaar op je te nemen, laat dit dan weten aan de RC.

 
Introduce toernooi

Op 19 december 2017 had de Recreanten Commissie (RC) weer een introduce toernooi georganiseerd. Ale leden konden iemand meenemen om de badmintonsport te leren kennen en uit te proberen. Bijna twintig gasten werden welkom geheten door Henk Damkot, namens de RC. Alle deelnemers, leden en niet leden, werden door elkaar gemixt en leuke en sportieve partijtjes waren het gevolg. Ook tijdens de derde helft bleven er nog verschillende mensen gezellig een borrel drinken en met elkaar kletsen. Misschien levert het nog wat nieuwe enthousiaste leden op maar het was zeker weer een leuke activiteit en prima promotie.

 
Jeugd heeft de toekomst

Op zaterdag 23 december 2017 werd het jaarlijkse jeugdtoernooi van BC Didam in de Muizenberg gehouden. 65 deelnemers, waaronder elf jeugdspelers van BC Didam, hadden zich hiervoor ingeschreven. Om 9.00 uur ging het toernooi van start en in totaal werden 134 wedstrijden (U11-U13-U15-U17-U19) gespeeld. De sfeer was goed en ontspannen en er werden mooie, spannende wedstrijden gespeeld. De dag werd om 18.30 uur afgesloten met de prijsuitreiking.

Het was een geslaagd toernooi!

 
Rabobank Clubkas Campagne

Zaterdag 4 november 2017 kwam de Rabobank Arnhem en omstreken langs om de uitslag van de Rabobank Clubkas Campagne bekend te maken. BC Didam kreeg een cheque van €643.78 overhandigd. Iedereen die heeft gestemd, bedankt!

 
Sponsorkliks
Zijn je contactgegevens veranderd, geef het door aan de secretaris
Ook een nieuwtje voor de nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar de Communicatie Commissie
Voor mailadressen: Contact-informatieContributie en andere bedragen: Contributie
 
Nieuwsbrief 26 | November 2017
Let op, agenda’s checken, Competities zijn gestart, Eindfeest
Logo
Nieuwsbrief 26 | November 2017www.bcdidam.nl 
Let op, agenda’s checkenAgenda

Over een poosje worden er weer een paar mooie activiteiten georganiseerd.

Houdt de volgende data dus in de gaten. 

 

12 december 2017: introducee toernooi

Aansluitend op de 10 weken actie ‘probeerbadminton.nl’ een leuke en gezellige kans om een familielid, vriend, buur of collega met badminton te laten kennismaken. 

 

23 december 2017: groot jeugdtoernooi in de muizenberg;

Het jaarlijkse grote jeugdtoernooi van BCD in de Muizenberg. Meld je aan als vrijwilliger/teller of kom gewoon gezellig kijken.

 

2 januari 2018: Nieuwjaar evenement met aansluitend borrel

Dé kans elkaar meteen een goed nieuw jaar te wensen en het jaar sportief en gezellig in te ‘knallen’ en te proosten. 

23 dec: Jeugdtoernooi
2 jan: Nieuwsjaarsevenement/borrel
11 mrt: Senioren CK, dag 1
18 mrt: Senioren CK, dag 2
25 mrt: Junioren CK


Volledige agenda...
 
Competities zijn gestart

Een zomer met vakantie, zon, zee, borreltje en vorkje prik is weer achter de rug. De trainingen zijn begonnen en de meeste team hebben al weer een aantal wedstrijden gespeeld in de verschillende competities, de kop is eraf. Het ene team moet nog wennen en ritme op doen, maar de teams 2 en 3 van de senioren en team 2 van de jeugd kwamen erg goed uit de startblokken en staan al bovenaan. Klopt, het zegt nog weinig maar die punten zijn maar vast binnen. Het enige recreantenteam met een aantal dapperen die voor het eerst competitie spelen, hebben pas 1 wedstrijd gehad maar al wel de eerste ervaringen opgedaan. Ons vlaggenschip, team 1, moet ook wat op gang komen en bijna het hele team kampt met blessures. Hopelijk gaat het ook bij hun snel weer de goede kant op. Alle teams veel succes in het vervolg en heb vooral heel veel plezier samen. 

 
Eindfeest

Binnenkort starten de voorbereidingen voor het jaarlijkse eindfeest. We zijn op zoek naar nieuwe  ideeën zodat het eindfeest dit jaar weer een echte knaller wordt! Iedere hulp is van harte welkom dus meld je nu aan via recreanten@bcdidam.nl of spreek een van de leden van de Recreanten Commissie aan op of naast de baan!

 
Oliebollenactie

Ook dit jaar verkopen wij weer oliebollen& appelbeignets, van Specialiteiten Bakkerij BRAAM! Begin december worden de bestel lijsten verstuurd. Een deel van de opbrengst gaat naar onze club, dus verkoop vóór 23 december zoveel mogelijk oliebollen aan jezelf, familie, vrienden, collega’s en de buurt.

Begin december komt er een mail met meer informatie over de actie en zullen de bestellijsten meegestuurd worden! Op 31 december staan de bestelde zakken oliebollen en appelbeignets klaar om afgehaald te worden!

 
Jeugdtoernooi 2018

Het is bijna zover, het Jeugdtoernooi komt er weer aan! Op zaterdag 23 december zullen jeugdspelers strijden om de titel. Het belooft een zeer sportieve, maar vooral gezellige dag te worden! Ben je geen jeugdspeler? Toch zien we je graag deze dag in ‘De Muizenberg’ verschijnen om onze fanatieke jeugdspelers aan te moedigen en indien mogelijk een wedstrijdje te tellen!

 
Probeerbadminton.nu

BC Didam heeft gezamenlijk met twintig badmintonverenigingen uit de Achterhoek en De Liemers hebben de handen ineen geslagen door gezamenlijk een actie op te zetten om leden te werven. De clubs hebben 130.000 flyers door de hele regio via huis-aan-huisbladen verzonden. Voor €25,- kunnen nieuwe leden in 10 proeflessen leren badmintonnen. Tijdens deze proeflessen wordt kennis gemaakt met de badmintonsport en worden basisslagen en spelregels aangeleerd.

 

De gezamenlijke actie heeft zo rond de 140 aanmeldingen opgeleverd over alle twintig verenigingen. Bij BC Didam hebben zich ongeveer 12 mensen aangemeld die begin oktober gestart zijn in sporthal De Muizenberg. Maak eens een praatje (of speel een balletje tegen ze), laat ze zien hoe gezellig onze club is zodat ze wél lid moeten worden! 

 
Kerstvakantie 23 december tot 7 januari

De kerstvakantie start dit jaar sportief met het Jeugd toernooi van BC Didam op 23 december. De eerste week is de sporthal dicht, maar de tweede week is er de mogelijkheid om vrij te spelen. Maandag 8 januari starten de trainingen van het nieuwe jaar.

 
Sponsorkliks
Zijn je contactgegevens veranderd, geef het door aan de secretaris
Ook een nieuwtje voor de nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar de Communicatie Commissie
Voor mailadressen: Contact-informatieContributie en andere bedragen: Contributie
 
Nieuwsbrief 25 | September 2017
Start seizoen 2017-2018, Rabobank Clubkas Campagne, Actie Probeerbadminton.nu in de regio
Logo
Nieuwsbrief 25 | September 2017www.bcdidam.nl 
Start seizoen 2017-2018Agenda

Het nieuwe speelseizoen is van start gegaan. Op de dinsdag zijn de eerste shuttles al weer geslagen en de trainingen in ‘t Raland  zijn ook begonnen. Dit jaar nemen tien teams deel aan de senioren district of landelijke competitie, zes jeugdteams nemen deel aan de juniorencompetitie en 1 team aan de recreantencompetitie. Zoals eerdere jaren zullen de senioren de thuiswedstrijden voornamelijk spelen op de zondagochtend in ’t Raland. Alleen het recreantenteam speelt op dinsdagavond de thuiswedstrijden. De junioren spelen op zondagmiddag de thuiswedstrijden in ‘t Raland. De senioren spelen op zondag van 9.30 uur tot 13.30 uur en de jeugdteams beginnen om 13.30 uur met de wedstrijden. Wij wensen alle competitiespelers een voorspoedig seizoen en veel speelplezier. 

17 sep: Start Grote Clubactie
3 okt: Stemmen Rabobank Clubkas Campagne
23 dec: Jeugdtoernooi


Volledige agenda...
 
Rabobank Clubkas Campagne
afbeelding

Vorig jaar was de eerste keer dat wij mee deden met de Rabobank Clubkas Campagne en hebben we ruim €700 opgehaald. Dit jaar stelt Rabobank Arnhem en Omstreken zelfs €150.000 beschikbaar voor de verenigingen en stichtingen in de regio. De verdeling van dit bedrag wordt bepaald door de uitgebrachte stemmen door de leden van Rabobank Arnhem en omstreken. Elk lid krijgt 5 stemmen en mag maximaal 2 stemmen op hetzelfde doel uitbrengen.

Badmintonclub Didam heeft zich wederom aangemeld om in aanmerking te komen voor deze financiële ondersteuning met als bestedingsdoel ons jeugdtoernooi te blijven organiseren. Jarenlang zijn wij gesponsord door de Rabobank, maar deze sponsoring is sinds vorig jaar gestopt.

Begin oktober worden de stemkaarten bezorgt bij de leden van de Rabobank. Heb jij een stemkaart ontvangen, gooi deze dan niet weg. Maak gebruik van je stemmen om ons te helpen om ons bestedingsdoel te realiseren. Ken jij familie of vrienden die ook lid zijn van de Rabobank, vraag dan ook of zij hun stemmen willen uitbrengen op Badmintonclub Didam.

Ga voor meer informatie naar www.rabo.nl/arnhem/clubkas

 
Actie Probeerbadminton.nu in de regio

Door een mooie samenwerking tussen veel clubs in de achterhoek en de Liemers gaat binnenkort de wervingsactie ‘probeerbadminton.nu’ van start. Voor slechts 25 euro kan iedereen in 10 lessen bij alle deelnemende verenigingen kennismaken met onze mooi sport. De actie start in de eerste week van oktober 2017. Kijk voor meer info op ‘probeerbadminton.nu’ of facebook.com/probeerbadminton. Ook op onze eigen website staat een link. Like, deel en laat iedereen weten van deze actie!

 
Jeugdtoernooi 2017

Het einde van het jaar is weer in zicht en dat betekend: Het Didamse Jeugdtoernooi in Sporthal de Muizenberg. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 23 december. Ook dit jaar hoopt BC Didam er weer een leuk en sportief toernooi van te maken. Maar dit kan natuurlijk niet zonder jeugdspelers! Speel je competitie of vind je het leuk om mee te doen, schrijf je in!

Wij hopen er samen met jullie een gezellig, sportief en leuk toernooi van te maken! Schrijf je dus snel in en we zien je graag op zaterdag 23 december in de Muizenberg. 

 
Westervoort

Afgelopen zomer was er wederom een groepje fanatieke badmintonners, die 6 weken lang in Westervoort op de dinsdagavond hebben gespeeld. Dit jaar werden we vergezeld door spelers van verschillende clubs uit de regio. De dinsdagavond was druk bezet en er werden veel partijen gespeeld. Volgens traditie werd de laatste dinsdagavond voor de liefhebbers afgesloten met een duik in het zwembad een drankje en een hapje. 

 
Sponsorkliks
Zijn je contactgegevens veranderd, geef het door aan de secretaris
Ook een nieuwtje voor de nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar de Communicatie Commissie
Voor mailadressen: Contact-informatieContributie en andere bedragen: Contributie
 
Nieuwsbrief 24 | Juli 2017
Mededelingen, Deeldiploma, Team 4 tweede op de Nederlandse Team Kampioenschappen
Logo
Nieuwsbrief 24 | Juli 2017www.bcdidam.nl 
MededelingenAgenda

Automatisch incasso
In de zomervakantie leggen we de laatste hand aan de voorbereidingen voor het uitsturen van de machtigingen voor de automatische incasso. Deze machtigingen wordt bij iedereen thuis bezorgd. Daarvoor is het van belang om van iedereen het juiste adres te hebben. Ben je in de laatste tijd verhuist, maar heb je het nieuwe adres nog niet doorgegeven, stuur dan een mail met je nieuwe adres naar het secretariaat.

Facebook
BC Didam heeft een nieuwe facebook pagina!
Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, activiteiten en foto’s.
Ga naar : https://www.facebook.com/BC-Didam-170261256400983/ en like BC Didam.

28 aug: Start nieuwe seizoen
23 dec: Jeugdtoernooi
11 sep: Start competitie


Volledige agenda...
 
Deeldiploma
afbeelding

Aan het einde van het badmintonseizoen moesten in totaal 25 jeugdleden nog even aan de slag voor de deeldiploma's 1, 2 en 3. Bij de deeldiploma’s laten de kinderen zien dat ze bepaalde vaardigheden, bijvoorbeeld de drop, service en clear, beheersen. De beoordeling van deze vaardigheden werd uitgevoerd door de trainers Bart, Tessa en Frank. Natuurlijk zijn al onze toppers geslaagd !

 
Team 4 tweede op de Nederlandse Team Kampioenschappen

Op zaterdag 24 juni en zondag 25 juni werden de Nederlandse Team Kampioenschappen (NTK) badminton gespeeld in Zutphen. Tijdens dit kampioenschap spelen alle winnaars van de Regio Team Kampioenschappen tegen elkaar voor de titel ‘Nederlands team kampioen’.

Team 4 van BC Didam speelde in een poule van vijf teams. Verdeeld over twee dagen speelden zij vier wedstrijden. De eerste twee wedstrijden werden gewonnen met 3-2 en de derde wedstrijd werd gewonnen met 4-1. De vierde wedstrijd was beslissend voor de titel ‘Nederlands team kampioen van de vierde klasse’. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen BC Schollevaar uit Capelle aan den IJssel. De wedstrijd werd verloren met 1-4, waardoor team 4 tweede van Nederland is geworden in de vierde klasse. Een mooi resultaat! Wij feliciteren Sander, Robin, Rodney, Ni-Kiki, Heidi en Lisanne met de tweede plaats op het NTK.

afbeelding
 
Afscheid trainer Johan

Helaas, Johan Raben stopt als trainer bij onze club. Al weer een mooi aantal jaren geleden ging Johan als spelend lid trainingscursussen volgen en niet veel later aan de slag als trainer bij de jeugd. Hij trainde beginnende jeugd op de zaterdag. Enkele jaren geleden nam hij het trainersstokje van Gerry Massop over om op de dinsdag ook beginners en recreanten van de senioren te gaan trainen.

Enthousiast, gedreven, vol met ideeën en creatieve oefeningen leerde veel leden het zo fijne badmintonspel. Veel leden die nu in de verschillende competities of alleen op de dinsdag een shuttletje slaan, hebben belangrijke slagen en tactische vaardigheden van Johan geleerd. Altijd fanatiek, betrokken en begeleidend. Ook niet te beroerd om tijdens wedstrijden tips en trucs te geven.

Met de jeugd was Johan al gestopt en op dinsdag 27 juni heeft Johan ook de laatste training gegeven aan zijn huidige groep op de dinsdagavond en die hebben hem extra in het zonnetje gezet. Ook werd hij bedankt vanuit het bestuur door Carla Rosanow.

Johan hartelijk bedankt voor je inzet, betrokkenheid en wijsheid!

 
Badmintonnen tijdens de zomervakantie in Westervoort voor senioren

Ook dit jaar zal er weer de mogelijkheid zijn om tijdens de zomervakantie te badmintonnen in Westervoort bij Sports Planet. Van 18 juli tot en met 22 augustus kan op de dinsdagavonden van 20:00-22:00 worden gespeeld. De kosten worden verdeeld onder het aantal deelnemers op de desbetreffende avond.

Hieronder volgt een overzicht van de data:
-          Dinsdag 18 juli
-          Dinsdag 25 juli
-          Dinsdag 1 augustus
-          Dinsdag 8 augustus
-          Dinsdag 15 augustus
-          Dinsdag 22 augustus

Het adres van de sporthal is:
Sports Planet
Emmerik 5 in Westervoort

 
Flappentoernooi

Zondag 21 mei werd het jaarlijkse Familie-Flappentoernooi gehouden. 18 jeugdleden stonden samen met een gezinslid op de baan. Met een lekkere beat op de achtergrond werden er dubbelpartijen gespeeld. De ouders waren als vanouds weer erg fanatiek, maar er werd ook veel gelachen. In de pauze was er even tijd voor een kop koffie met een heerlijke appelflap van Bakkerij Braam en daarna werden er nog 2 finalepartijen gespeeld.

Poule A: 1e plaats voor Ivana en moeder Karin, 2e plaats voor Noor en vader Bas (en Inez als invaller voor Bas)

Poule B: 1e plaats voor Luuk en vader Rene, 2e plaats voor Jill en vader Carlo.

afbeelding
 
Gezellig eindfeest
afbeelding

Op 8 juli was er weer de traditionele seizoenafsluiting met het eindfeest voor senioren, dit jaar ook gecombineerd met een activiteit voor de jeugd. De recreantencommissie en de jeugdcommissie hadden samen blacklight badminton georganiseerd. De hal helemaal donker gemaakt en alleen de lijnen, het net en de shuttles verlicht. Dat is toch behoorlijk wennen.

De opkomst bij de jeugd was prima en met kleurige shirtjes, schmink etc. genoten de kinderen vanaf 13.00 van badminton in een hele andere sfeer dan normaal. Vanaf de tribune zag ik ook nog een variant op zit-badminton. De jeugd zocht er nog een uitdaging bij. Om 16.00 uur begonnen de senioren en ook dat was hilarisch en vooral bij hoge shuttles was het zoeken wanneer je slaan moest.

De jeugd kreeg ter afsluiting friet en wat te drinken en de senioren genoten van een chinees buffetje en zakten nog even door tot in de late uurtjes.

Bij de senioren is het eindfeest ook altijd even het moment jubilarissen en kampioenen te huldigen. Marian Gosselink werd in het zonnetje gezet voor 12,5 jaar lidmaatschap en competitieteams 4 en 5 werden gehuldigd als kampioen van afgelopen seizoen. Team 4 werd ook nog eens tweede op het nationale kampioenschap in de 4e klasse. Een prachtprestatie. Daarna werd Johan Raben nog even extra bedankt voor zijn inzet en enthousiasme als trainer bij onze club in de afgelopen jaren, waar hij nu mee stopt.

Bedankt organisatoren voor jullie inzet en enthousiasme.

Tot volgend jaar!

Bertho Smits

 
Sponsorkliks
Zijn je contactgegevens veranderd, geef het door aan de secretaris
Ook een nieuwtje voor de nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar de Communicatie Commissie
Voor mailadressen: Contact-informatieContributie en andere bedragen: Contributie
 
Nieuwsbrief 23 | April 2017
Mededelingen, Jeugd Clubkampioenschappen, Mogen wij ons even voorstellen
Logo
Nieuwsbrief 23 | April 2017www.bcdidam.nl 
MededelingenAgenda

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 23 maart 2017 is het voorstel voor de nieuwe contributie systematiek unaniem aangenomen. Dit was de officiële start om alle zaken te gaan regelen, zodat we per 1 januari 2018 de contributie via automatisch incasso kunnen innen. Op dit moment zijn we met de bank bezig met de voorbereidingen om straks gebruik te maken van automatisch incasso. Daarna gaan we bezig met de voorbereidingen van de brieven en machtigingen. In september krijgt iedereen het formulier om de machtiging voor automatisch incasso af te geven.

Heb je tussentijds vragen dan horen we die graag.

21 mei: Flappentoernooi
8 jul: Jeugduitje
8 jul: Eindfeest
28 aug: Start nieuwe seizoen


Volledige agenda...
 
Jeugd Clubkampioenschappen
afbeelding

Zondag 19 maart werden de clubkampioenschappen voor de teams J3, J4, J5, J6 en de beginnende jeugdleden gehouden. De hogere jeugdteams waren er dit jaar niet bij, omdat zij al hadden deelgenomen aan de senioren clubkampioenschappen. De opzet was dit jaar anders dan voorgaande jaren. We hadden geen jongens en meisjespoules, maar mixpoules in de categorieën U16, U13 en Opstap. 

De sfeer was erg goed en er werd fanatiek gespeeld. Om 9.30 uur begonnen de eerste partijen en om half 2 werden de finalepartijen gespeeld. We hebben leuke en spannende partijen gezien.

De uitslag:

U16:
1e prijs: Noor Otten
2e prijs: Lars Oudesluijs

U13:
1e prijs: Lotte Driessen
2e prijs: Luuk Vierwind

Opstap:
1e prijs: Sven Rechterschot
2e prijs: Bas Velmans

 
Mogen wij ons even voorstellen

Wij zijn Lisanne en Rosali. Wij zitten alweer een jaar op Badminton. Lisanne heeft daarvoor al bij de jeugd gespeeld. Ze is er even uitgeweest maar het begon haar toch weer te kriebelen. Rosali heeft nog nooit eerder gebadmintond. Zij heeft in haar jeugd gevolleybald.

Elke dinsdagavond zijn we te vinden op de training bij Johan. Bij deze training worden verschillende oefening gedaan om diverse technieken aan te leren. Daarnaast wordt er veel gelachen en met plezier gespeeld. Na de training hebben we al met enige regelmaat een wedstrijdje proberen te spelen. Wij vinden deze wedstrijdjes erg leerzaam en kunnen het geoefende meteen in de praktijk toepassen. Het is erg prettig om te ervaren dat je ook als beginnend badmintonster wedstrijdjes kunt spelen. Er wordt veel rekening met je gehouden. Wij zijn nog lang niet uitgespeeld en hopen de komende jaren nog vele uren met plezier te badmintonnen.

Lisanne en Rosali

 
Senioren team 5 Kampioen
afbeelding

Op zondag 12 februari is team 5 kampioen geworden in de vierde klasse regio oost afdeling 4. Team 5 heeft dit seizoen geen enkele wedstrijd verloren. Ze waren dan ook één wedstrijd voor het einde van de competitie niet meer in te halen door de nummer twee uit de competitie. De kampioenswedstrijd werd gespeeld in Winterswijk. Deze wedstrijd werd met 5-3 gewonnen. Peter, Maarten, Erik, Tanja en Caroline gefeliciteerd met jullie kampioenschap!

Team 4 was al eerder in het seizoen kampioen geworden, namelijk op zondag 15 januari. Met nog drie wedstrijden te spelen, waren ook zij niet meer in te halen door de nummer twee uit de competitie. 

 
Deelname team 4 en 5 aan regioteamkampioenschappen

Team 4 en team 5 hebben op zondag 23 april deelgenomen aan de regioteamkampioenschappen in Hengelo (Overijssel). In een poule van vijf teams streden zij voor het regiokampioenschap en deelname aan de Nederlandse teamkampioenschappen.

Team 4 heeft alle vier de wedstrijden gewonnen en zijn daarmee regiokampioen geworden. Door dit kampioenschap mag team 4 deelnemen aan de Nederlandse teamkampioenschappen in Zutphen. Hier zullen zij gaan strijden om de titel “Nederlands team kampioen”.

Team 5 is derde geworden op de regioteamkampioenschappen. Zij speelde in dezelfde poule als team 4. Team 5 heeft twee van de vier wedstrijden gewonnen.

afbeelding
 
Clubkampioenschappen senioren

Op zondag 5 en 12 maart waren de clubkampioenschappen van de senioren van BC Didam. De clubkampioenschappen gingen op zondag 5 maart van start met een heerlijk ontbijt. Nadat iedereen het ontbijt op had, konden de wedstrijden beginnen. De eerste zondag werden de dubbels en de enkel partijen gespeeld.

Op de tweede zondag werden de overige enkelpartijen en de mixpartijen gespeeld. Nadat alle partijen gespeeld waren, werd deze zondag, zoals elk jaar, afgesloten met de prijsuitreiking en de BC Didam loterij. Toen alle prijzen verloot waren, was er nog een buffet georganiseerd om de clubkampioenschappen gezamenlijk af te sluiten. Het waren twee gezellige, maar vooral ook sportieve, mooie dagen!

 
Sponsorkliks
Zijn je contactgegevens veranderd, geef het door aan de secretaris
Ook een nieuwtje voor de nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar de Communicatie Commissie
Voor mailadressen: Contact-informatieContributie en andere bedragen: Contributie
 
Nieuwsbrief 22 | Februari 2017
Aankondigingen, Senioren Team 4 Kampioen!, Spelers op de dinsdagavond...
Logo
Nieuwsbrief 22 | Februari 2017www.bcdidam.nl 
AankondigingenAgenda

Lentetoernooi

Op dinsdagavond 21 februari organiseert de Recreanten Commissie voor de senioren leden het Lentetoernooi in sporthal de Muizenberg. Kom naar de sporthal voor dit gezellige toernooi, opgave is niet nodig!

 

Algemene Ledenvergadering

Op donderdag 23 maart vindt de Algemene Leden Vergadering (ALV) plaats. De vergadering start om 20.00 uur in de kantine van het ’t Raland. Tijdens deze vergadering zal er teruggeblikt worden op het jaar 2016 en een vooruitblik gegeven op 2017. Na de goede opkomst van vorig jaar zijn er ook dit jaar weer kippetjes bij minimaal 30 aanwezigen. De stukken voor de ALV worden binnenkort verstuurd.

 

Greet Pieterse Mixed-Toernooi 2017

Zondag 26 maart 2017 zal BC ‘t Seepaerd te ‘s-Heerenberg voor de veertiende keer het Greet Pieterse Mixed Toernooi organiseren. Dit  toernooi heeft inmiddels veel bekendheid in de regio vanwege de gezelligheid en de
vele wedstrijden die men kan spelen. Ga naar toernooi.nl voor meer informatie!

21 feb: Lentetoernooi
5 mrt: Senioren CK, dag 1
12 mrt: Senioren CK, dag 2
19 mrt: Junioren CK
23 mrt: Algemene Ledenvergadering


Volledige agenda...
 
Senioren Team 4 Kampioen!
afbeelding

Zondag 15 januari is team 4 van Badmintonclub Didam kampioen geworden in de vierde klasse regio oost. Met nog drie wedstrijden te spelen, waren ze toen al niet meer in te halen door de nummer twee uit de competitie. De kampioenswedstrijd werd met 7-1 gewonnen. Sander, Rodney, Robin, Ni-Kiki, Heidi en Lisanne, super gedaan en gefeliciteerd met jullie kampioenschap!

 
Spelers op de dinsdagavond...

Ons werd gevraagd of wij een stukje wilden schrijven voor in de nieuwsbrief van BC Didam wat betreft de recreanten, tja en wat moet je dan gaan schrijven vraag je jezelf af. Wij zijn Anne-Marie en Berry Spaan en zijn sinds een jaar of 2 lid van BC Didam. Doordat een broer(van Anne-Marie), (schoon)zus, zwager en neef al langere tijd lid waren en ook al competitie speelden, vonden zij dat wij ook maar eens moesten gaan badmintonnen. Dus dan ga je maar eens mee om kennis te maken en na een paar lessen bleek het spelletje zo verslavend te zijn dat we nu elke dinsdagavond van de partij zijn. Anne-Marie heeft voordat zij lid werd van BC Didam getennist en in de jeugd tafeltennis gespeeld, dus een sport met een net ertussen is haar niet onbekend. Ik zelf heb in mijn jeugdjaren gevoetbald en heb deze sport in 1999 vaarwel gezegd en me tot eind 2016 bezig gehouden met extreme duursporten waarbij je veel individueel aan het sporten bent. Inmiddels ben ik er wel achter dat sporten met een leuk en gemêleerd gezelschap zeker zo leuk is. Anne-Marie is een echte Diemse en ik ben import, van oorsprong kom ik uit het Loo maar ik heb zeker mijn weg gevonden in Didam. Wij zijn getrouwd, wonen in een rustige buurt in Didam en hebben 2 zoons. Wij hopen dat wij nog jaren kunnen meespelen bij BC Didam want aan de gezelligheid bij de recreanten zal het zeker niet liggen.

Groetjes Anne-Marie en Berry Spaan

 
Senioren Clubkampioenschappen 2017

Een sportief feest voor iedereen,

doe mee en meldt je aan!

 

Het einde van het seizoen nadert en dat houdt in, dat ook de Senioren Clubkampioenschappen van 2017 weer in zicht komen.

 

Zet de volgende data alvast in je agenda en zorg dat je erbij bent:

Op de zondagen  5 maart en 12 maart worden de Senioren Clubkampioenschappen gehouden.

De wedstrijden worden ingedeeld op verschillende niveaus. Het programma ziet er als volgt uit:

5 maart: enkel en dubbel

12 maart: enkel en mix.

 

Zondag 5 maart is er wederom de mogelijkheid om te starten met het CK-ontbijt om 8:30. Indien je hier deel aan wenst te nemen, geef dit dan aan bij je inschrijving. De kosten hiervoor zijn €3,-

Zondag 12 maart is er de loterij ter afsluiting van de CK. Daar willen we dit jaar nog een buffet aan toe voegen. Meer informatie hierover volgt nog.

 

Mocht je nog sponsoren weten voor de loterij, of willen helpen met het langsgaan van sponsoren, stuur dan een mail naar de technische commissie.

 
Sponsorkliks
Zijn je contactgegevens veranderd, geef het door aan de secretaris
Ook een nieuwtje voor de nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar de Communicatie Commissie
Voor mailadressen: Contact-informatieContributie en andere bedragen: Contributie
 
Nieuwsbrief 21 | Januari 2017
2017, Jeugdtoernooi 2016, Recreanten Kersttoernooi
Logo
Nieuwsbrief 21 | Januari 2017www.bcdidam.nl 
2017Agenda

Namens de redactie van de Nieuwsbrief wensen wij alle leden en hun naasten een gelukkig, gezond en sportief 2017!

23 mrt: Algemene Ledenvergadering


Volledige agenda...
 
Jeugdtoernooi 2016
afbeelding

Op zaterdag 17 december 2016 werd het jaarlijkse jeugdtoernooi van BC Didam in de Muizenberg gehouden. Zestig deelnemers uit de regio Oost en Midden, waaronder veertien jeugdspelers van BC Didam, hadden zich hiervoor ingeschreven. Om 9.00 uur ging het toernooi van start en in totaal werden 130 wedstrijden (U13-U15-U17-U19) gespeeld. De sfeer was goed en ontspannen.

BC Didam viel in de prijzen in de volgende categorieën:

HE U15, 1e plaats voor Dawit Lenting

HD U15, 1e plaats voor Dawit Lenting en Sjoerd Frederiks

DD U17, 2e plaats voor Ivana Schaft en Reneé Lenting

De dag werd om 18.30 uur afgesloten met de prijsuitreiking.

 

Het was een geslaagd toernooi!

 
Recreanten Kersttoernooi

Wij hebben als Recreanten Commissie deze keer gekozen voor een “Fun” toernooitje. Het belangrijkste van dit soort activiteiten is dat we met elkaar sportief bezig zijn en dat het vooral heel gezellig is.  

Er werd op 2 banen gespeeld met een zwart zeil over het net, zodat je elkaar niet zo goed kon zien spelen. Dat gaf een leuk en bijzonder effect. Op 2 andere banen hebben we de recreanten in contact gebracht met “echte veren” shuttles. Voor veel recreanten was het de eerste keer van hun leven dat ze met echte veren shuttles hebben gespeeld. Dat was voor velen een bijzondere ervaring, het “slaat” toch echt heel anders dan een plastic exemplaar. Deze veren shuttles zijn gratis beschikbaar gesteld door ons eigen RC-lid Loes van Orden.

Op het centercourt hebben we het net een flink eind omhoog gehaald ( hoogte 3 meter) en daarbij hebben we een ander soort racket en pluimpje gebruikt. Het viel de meeste deelnemers erg tegen om de geïmproviseerde shuttle over het net te krijgen. Op één baan werd gespeeld met een squash racket en een foambal. Deze foambal hebben we de hele avond, her en der door de zaal zien vliegen en dat leverde af en toe vreemde taferelen op. Op de laatste baan werd gespeeld met het eigen racket en een normale shuttle.  

Gelukkig was de opkomst goed, 33 deelnemers hebben genoten van dit  “Fun” toernooitje. Na tienen heeft iedereen zich naar de kantine begeven voor de laatste ronde. Namens de vereniging hebben we 2 rondjes mogen geven en de schalen met lekkere “vette” snacks ook een paar keer rond laten gaan.

De dames van de RC, Loes & Gerda hebben er voor gezorgd, dat we allemaal goed de Kerstdagen en het Oud & Nieuw konden doorkomen met een lekkere Kerststol.

Alle deelnemers bedankt voor jullie sportieve aanwezigheid en de RC wenst alle leden van onze vereniging een sprankelend en sportief 2017 toe.

 

De RC

afbeelding
 
Trainer: Bart Bisselink

Hallo BC Didam!

Inmiddels geef ik nu alweer bijna 4 jaar training bij BC Didam op de maandagavond. Omdat ik lang niet iedereen van jullie spreek op de maandagavond, leek het ons leuk om een kleine update in de nieuwsbrief te schrijven.

Badminton doe ik al vanaf mijn 8ste. Ik ben begonnen bij BC ’t Seepeard en ben op mijn 13e bij Ulftse BC gaan spelen. Tot mijn 17e ging zo’n beetje alle vrije tijd naast school naar trainen, toernooien of competitie. 4 á 5 keer per week trainen, plus nog competitie of een toernooi in het weekend. Toen ik 18 was heb ik mijn kuitbeen gebroken gehad en mijn enkelbanden afgescheurd. Wees niet bang, dat was niet met badminton.  Na die blessure werden school en andere dingen belangrijker en kwam badminton op een lager pitje te staan. Wel geef ik al vanaf die tijd training bij o.a. BC Euro, Ulftse BC, Kringtrainingen en Smashin. Eerst deed ik bij Ulftse BC alleen de jeugd, maar na het plotseling overlijden van Fred Besselink, heb ik de training van team 1,2,3 en 4 op me genomen. Fred was voor mij, en voor vele anderen, een groot voorbeeld wat betreft training geven en vooral ook een hele goede vriend. Hij zal altijd een speciaal plekje bij mij blijven hebben.

Na de komst van Noor, die in mei al 2 jaar gaat worden, is er thuis wel een en ander veranderd. Badminton is een grote hobby van zowel mij als van Sharon, maar het is nu wel af en toe flink puzzelen om naar de hal te kunnen gaan. En soms kan het ook gewoon niet. Scheelt wel dat Noor niet de hele hal afbreekt wanneer ze mee gaat, en dat ze zowel bij Ulft als bij Didam met open armen wordt ontvangen.

Ik speel zelf competitie, in het 3e team bij Ulft, in een vriendenteam. We spelen 1e klasse, dat is zonder zelf te trainen, goed te doen. Lol hebben in het spelletje, samen met je teamgenoten is belangrijk en dat lukt ons aardig.

Tussen al het badminton door, wordt er ook nog gewerkt. Ik werk al 11 jaar met veel plezier bij Dozon Bouwtechniek op de kozijnenindustrie als commercieel medewerker binnendienst. 5 Dagen in de week hard werken, veel bellen, offertes maken en technische dingen uitzoeken, met af en toe een papa dag tussendoor.

Bij BC Didam heb ik het nog steeds erg naar mijn zin. Het liefst geef ik training aan enthousiaste groepen en dat is zowel bij de jeugd als senioren nog steeds het geval. Met de trainingen probeer ik door afwisselende oefeningen, de spelers fysiek, technisch en tactisch een beetje beter te maken. Het allerbelangrijkst vind ik dat de spelers de training leuk vinden, dan leer je er namelijk het meest van.

Tot snel in de hal!

Groetjes,

Bart Bisselink

 
Opbrengst Grote Clubactie

In de periode van 1 oktober tot en met 17 november 2016 zijn er door de leden van BC Didam loten verkocht voor de Grote Clubactie. Tijdens deze actie gaat 80 % van de omzet naar de club. Dit jaar zijn er door de leden van BC Didam 167 Loten verkocht. Dat betekent een opbrengst voor onze club van € 383,70!

De meeste loten voor BC Didam zijn verkocht door Anne-Marie Masselink. Zij heeft maar liefst 32 loten verkocht! Voor deze prestatie heeft Anne-Marie een attentie ontvangen.

 
Klik voor een grotere versie
 
Opbrengst Oliebollenactie
afbeelding

Rond oud en nieuw zijn er weer de nodige oliebollen en appelbeignets verkocht tijdens de jaarlijkse oliebollenactie van BC Didam! De oliebollen en appelbeignets waren afkomstig van bakkerij Braam. De bestellingen konden dit jaar op oudejaarsdag opgehaald worden.

Door 11 leden zijn er in totaal 31 zakken oliebollen en 29 zakken appelbeignets verkocht. Jill Scheerder heeft ook dit jaar, net als voorgaande twee jaar, de meeste oliebollen en appelbeignets verkocht voor BC Didam! Jill heeft hiervoor een kleine attentie ontvangen.

 
Sponsorkliks
Zijn je contactgegevens veranderd, geef het door aan de secretaris
Ook een nieuwtje voor de nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar de Communicatie Commissie
Voor mailadressen: Contact-informatieContributie en andere bedragen: Contributie
 
Nieuwsbrief 20 | December 2016
Jeugdtoernooi 2016, Dinsdagavond, Opbrengst Rabobank Clubkas Campagne
Logo
Nieuwsbrief 20 | December 2016www.bcdidam.nl 
Jeugdtoernooi 2016Agenda

Het is bijna zover, het Jeugdtoernooi komt er weer aan! Op zaterdag 17 december zullen er ruim 60 jeugdspelers strijden om de titel. Het belooft een zeer sportieve, maar vooral gezellige dag te worden! Ben je geen jeugdspeler? Toch zien we je graag deze dag in ‘De Muizenberg’ verschijnen om onze fanatieke jeugdspelers aan te moedigen en indien mogelijk een wedstrijdje te tellen!

17 dec: Jeugdtoernooi
20 dec: Kersttoernooi
3 jan: Nieuwjaarsborrel


Volledige agenda...
 
Dinsdagavond

Nieuws van de dinsdag?

Laat het weten!

Binnen onze vereniging is de communicatiecommissie (CC) actief. De CC zorgt o.a. voor de uitgifte van een digitale nieuwsbrief, het bijhouden van de website, stukjes in diverse (lokale) media, ondersteuning in communicatie voor allerlei activiteiten en aan andere commissies etc. Sinds kort draag ook ik mijn steentje bij aan de CC. Het streven is elke 4 tot 6 weken een nieuwsbrief uit te geven en ik wil vooral proberen in de nieuwsbrieven iets meer aandacht te besteden aan de vrije speelavond.

Elke dinsdag werken veel van onze leden zich in het zweet op de vrije speelavond in ‘de Muizenberg’.

Jong, oud, geoefend of nog trainend bij Johan, direct naar huis of nog even nazakken aan de bar. De één speelt er competitie bij maar velen ook niet. Iedereen is welkom en heeft plezier.

Heb jij nieuws of wil je een leuk verhaaltje delen met alle andere leden van onze club? Mail het dan aan communicatie@bcdidam.nl of laat het mij weten op de dinsdagavond, ik ben vaak aanwezig. En ken je mij nog niet? Tussen alle labels is mijn (gedateerde) gezicht te vinden of anders roep maar een keer in het rond. Ook kan het zijn dat ik jou vraag iets te schrijven over je ervaringen of iets wat mij leuk lijkt. Ik hoop dat je dan ja zegt en in de pen klimt.

 

Groetjes Bertho Smits

 
Opbrengst Rabobank Clubkas Campagne
afbeelding

Tijdens de Rabobank Clubkas Campagne heeft BC Didam maar liefst 75 stemmen ontvangen. Door deze stemmen mochten wij het mooie bedrag van €718,50 in ontvangst nemen. We zijn erg blij met dit mooie resultaat!

Wij bedanken alle mensen voor het stemmen op onze club.

 
Oliebollenactie 2016

Ook dit jaar verkopen wij weer oliebollen & appelbeignets, van Specialiteiten Bakkerij BRAAM! Een deel van de opbrengst gaat naar onze club, dus verkoop vóór 28 december zoveel mogelijk oliebollen aan jezelf, familie, vrienden, collega’s, buren…

Voor meer informatie, zie de onlangs verstuurde mail over de oliebollenactie. In deze mail is ook de bestellijst als bijlage toegevoegd. 

Veel succes met verkopen!

 
Vacaturebank

Scheidsrechter:
Ben jij een beslisser? Dan is scheidsrechter of referee iets voor jou! Als vereniging zijn we dan op zoek naar jou om voor de vereniging een aantal keer per jaar als scheidsrechter uit te komen. Ga voor meer informatie naar de site van Badminton Nederland. Ben je geïnteresseerd, meld dit dan via secretariaat@bcdidam.nl

Technische Commissie:
De Technische Commissie is op zoek naar versterking. Zij zoeken een secretaris en algemeen lid. Mocht je interesse hebben stuur dan vrijblijvend een mail naar technische@bcdidam.nl

Voorzitter:
Vanaf maart 2017 stopt de huidige voorzitter met zijn functie als voorzitter. Vanaf maart staat deze functie dus open. Mocht je interesse hebben stuur dan vrijblijvend een mail naar voorzitter@bcdidam.nl

afbeelding
 
Sponsorkliks
Zijn je contactgegevens veranderd, geef het door aan de secretaris
Ook een nieuwtje voor de nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar de Communicatie Commissie
Voor mailadressen: Contact-informatieContributie en andere bedragen: Contributie
 
Nieuwsbrief 19 | Oktober 2016
Start seizoen 2016-2017, Mededelingen contributie, Vacaturebank
Logo
Nieuwsbrief 19 | Oktober 2016www.bcdidam.nl 
Start seizoen 2016-2017Agenda

Het seizoen is weer van start gegaan. Dit jaar nemen tien teams deel aan de seniorencompetitie en zes jeugdteams nemen deel aan de juniorencompetitie. Zoals eerdere jaren zullen de senioren de thuiswedstrijden voornamelijk spelen op de zondagochtend in ‘t Raland. De junioren spelen op zondagmiddag de thuiswedstrijden in ‘t Raland. De tijden van de competitiewedstrijden zijn dit jaar aangepast. De senioren spelen van 9.30 uur tot 13.30 uur en de jeugdteams beginnen om 13.30 uur met de wedstrijden. Wij wensen alle competitiespelers een voorspoedig seizoen en veel speelplezier. 

17 dec: Jeugdtoernooi
20 dec: Kersttoernooi
3 jan: Nieuwjaarsborrel


Volledige agenda...
 
Mededelingen contributie

De penningmeester is druk bezig om alle contributie betalingen te controleren. Ook na de mededelingen verstuurd op 24 juni, blijkt dat niet iedereen tijdig de kwartaal contributie betaald. Nogmaals willen we alle leden vragen om het volgende controleren:

  • Betaling op ING-rekeningnummer: NL 94 INGB 0003503908 t.n.v. Badmintonclub Didam
  • Tijdige betaling van de kwartaal contributie. De contributie moet voor het begin van het kwartaal betaald zijn. Dit kan makkelijk door middel van een automatische overschrijving.
  • Betaling van de juiste contributie bedragen. Op de Algemene Leden Vergadering van 2016 zijn de contributie bedragen opnieuw vastgesteld. Kijk voor de actuele bedragen op http://www.bcdidam.nl/html/contributie.php
  • Betaling onder vermelding de naam van het lid.

In oktober zijn naar de leden met openstaande contributie betalingen een betalingsherinnering verstuurd. Deze mails zijn verstuurd vanaf info@kassaccountancy.nl, controleer af en toe je ongewenste e-mail map of daar mails van Badmintonclub Didam in komen.

 
Jeugdtoernooi 2016

Het einde van het jaar is weer in zicht en dat betekend: Het Didamse Jeugdtoernooi in Sporthal de Muizenberg. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 17 december. Ook dit jaar hoopt BC Didam er weer een leuk, sportief toernooi van te maken. Maar dit kan natuurlijk niet zonder jeugdspelers! Speel je competitie of vind je het leuk om mee te doen, schrijf je in via toernooi.nl! Er worden enkels en dubbels gespeeld in de U11, U13, U15, U17 en U19.

Wij hopen er samen met jullie een gezellig, sportief en leuk toernooi van te maken! Schrijf je dus snel in en we zien je graag op zaterdag 17 december in de Muizenberg. 

 
Trainer: Rolf van den Bergh

Mijn naam is Rolf van den Bergh, ik woon in Arnhem, ben 60 jaar en heb 1 dochter, Layla.

Ik werk momenteel als Incident coördinator bij Delta Lloyd.

Badminton training geven doe ik al vanaf 1988. Ik heb toen mijn (zo heette dat vroeger nog) A-trainer diploma gehaald en 4 jaar later mijn B-trainer diploma (heet nu SL-4). Ik ben in 1996 daarna ook nog gestart met de C-trainer, maar moest die opleiding halverwege opgeven vanwege tijdgebrek (ik werkte toen nog voor een Amerikaans bedrijf).

Ik ben 9 jaar lang trainer geweest bij het district Centrum, waarvan de laatste 4 jaar als hoofdtrainer. Tevens heb ik Steunpunt trainingen gegeven. Ik heb ook clubtrainingen gegeven, als hoogste op 1e divisie niveau.

Je kan me regelmatig vinden bij de NK, de Dutch Open, maar ook bij de All England en Europese kampioenschappen.

Mijn doelstelling is: Eruit halen bij de spelers wat erin zit!

Dus als ik streng ben, dan weet je dat ik meer in je zie!!!!

 
Zomerbadminton in Westervoort

Afgelopen zomer was er wederom een groepje fanatieke badmintonners, die 6 weken lang in Westervoort op de dinsdagavond hebben gespeeld. Dit jaar werden we vergezeld door spelers van verschillende clubs uit de regio. De dinsdagavond was druk bezet en er werden veel partijen gespeeld. Volgens traditie werd de laatste dinsdagavond afgesloten met een duik in het zwembad.

 
Sponsorkliks
Zijn je contactgegevens veranderd, geef het door aan de secretaris
Ook een nieuwtje voor de nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar de Communicatie Commissie
Voor mailadressen: Contact-informatieContributie en andere bedragen: Contributie
 
Nieuwsbrief 18 | Juli 2016
Team 1 promoveert naar 3de divisie landelijk, Vacaturebank, Flappentoernooi
Logo
Nieuwsbrief 18 | Juli 2016www.bcdidam.nl 
Team 1 promoveert naar 3de divisie landelijkAgenda

Afgelopen seizoen is team 1 tweede geworden in de vierde divisie landelijk. Omdat zij beste tweede waren van de gehele vierde divisie, was de kans aanwezig dat zij alsnog konden promoveren naar de derde divisie. Ze waren namelijk eerste reserve voor een vrije plek. Er is een plek vrij gekomen waardoor team 1 alsnog promoveert naar de derde divisie. Wij wensen team 1 komend seizoen veel succes in de derde divisie. 

5 sept: Start seizoen
12 sept: Start competitie


Volledige agenda...
 
Vacaturebank
afbeelding

Scheidsrechter:
Ben jij een beslisser? Dan is scheidsrechter of referee iets voor jou! Als vereniging zijn we dan op zoek naar jou om voor de vereniging een aantal keer per jaar als scheidsrechter uit te komen. Ga voor meer informatie naar de site van Badminton Nederland. Ben je geïnteresseerd, meld dit dan via secretariaat@bcdidam.nl

Technische Commissie:
De Technische Commissie is op zoek naar versterking. Mocht je interesse hebben stuur dan vrijblijvend een mail naar technische@bcdidam.nl

 
Flappentoernooi
afbeelding

Zondag 29 mei werd het jaarlijkse Flappentoernooi gehouden. Het toernooi startte om 9.30 uur met een officieel gedeelte: het huldigen van de clubkampioenen en het afscheid van twee jeugdtrainers, Ruud en Johan. Zij hebben besloten om na vele jaren inzet en betrokkenheid bij de jeugd van BC Didam, hun functie als trainer te beëindigen.

Om 10.00 uur kon het sportieve deel beginnen. 25 kinderen hadden zich met een familielid of vriend(in) opgegeven voor een gezellig en fanatiek ochtendje badminton. Ondanks het feit dat we veel ouders over het veld zagen rennen om zoveel mogelijk shuttles te halen, was het verlies toch veelal aan de ouders te wijten..... Maar dat mocht de pret niet drukken. Tussendoor was er nog even tijd voor een kop koffie en een heerlijke appelflap van bakkerij Braam. Om 13.30 uur was iedereen uitgespeeld. We kunnen weer terugkijken op een geslaagd Flappentoernooi.

 
Badmintonnen tijdens de zomervakantie in Westervoort voor senioren

Ook dit jaar zal er weer de mogelijkheid zijn om te badmintonnen in Westervoort. Van 26 juli tot en met 30 augustus kan op de dinsdagavonden van 20:00-22:00 (tegen een tarief van €50,- per 3 banen en €75,- voor 6 banen per avond) worden gespeeld. De kosten worden verdeeld onder het aantal deelnemers op de desbetreffende avond.
Hieronder volgt een overzicht van de data:
-          Dinsdag 26 juli
-          Dinsdag 2 augustus
-          Dinsdag 9 augustus
-          Dinsdag 16 augustus
-          Dinsdag 23 augustus
-          Dinsdag 30 augustus
 
Meld jullie massaal weer aan om er sportieve en gezellige avonden van te maken! Aanmelden kan bij Bram Meijer.
Laat even weten of je wilt deelnemen en welke data je er eventueel niet bent zodat we duidelijk hebben hoe groot de bezetting is.

 
Jeugd team 5 naar Nederlandse Team Kampioenschappen
afbeelding

Na de winst in de reguliere competitie en daaropvolgend de winst bij de regio kampioenschappen, was er dan zaterdag 18 juni 2016 het Nederlandse kampioenschap voor teams. Zowaar al een hele bijzondere prestatie, nog nooit eerder heeft een team van BC Didam dit ooit bereikt.

Onze J5, bestaande uit Lars Harmsen, Lars Oudesluijs, Esmee Mooren, Mirthe Roording en Noor Otten stonden die dag om 09:30 uur paraat in Zutphen. Daar werden de wedstrijden voor de nationale team kampioenschappen gehouden in de Hanzehallen, voor de diverse leeftijdscategorieën.
Onze J5 was ingedeeld in de U13 categorie bij teams uit Lopik, Landgraaf en Amstelveen. Enige nervositeit viel er bij onze teamleden wel te bespeuren, want hoe zou het niveau van de tegenstanders zijn? Worden we volledig van de mat gespeeld, of kunnen we toch wat punten pakken?
Dat laatste bleek het geval te zijn. Inderdaad was de tegenstand aanzienlijk, maar nergens werden onze spelers dik ingemaakt. Dat blijk welt uit de totaalscore aan het eind van de dag: 220-160. Een aantal 3-setters konden uit het vuur worden gesleept, maar werden net niet gewonnen.
Maar het GD-team Lars H en Noor pakten zowaar via een 3-setter toch een punt tegen BC Trilan uit Landgraaf!
Daar waar binnen onze vereniging spelvreugde voorop staat, maar het wedstrijdelement zeker niet onder stoelen of banken wordt geschoven, bleken tegenstanders die 5 maal per week trainen met een Spartaanse aanpak, zich toch meer op de landstitel te focussen.

Drie wedstrijden over een hele dag verdeelt, begonnen hun tol te eisen. De laatste wedstrijd was voor de heren dubbel en eindigde pas rond 20:00 uur ’s avonds.

Moe maar voldaan, een medaille en een enorme ervaring rijker, werd de dag – en tevens het seizoen - afgesloten met een bezoekje aan de lokale Mac met alle kids en ouders.

Een speciaal dankwoordje aan Oda die de gehele dag teamcaptain was en deze taak zeer goed en serieus opnam. Daarnaast ook aan Bart, onze trainer die toch maar mooi een groot deel van de zaterdag opgeofferd had om onze spelers van informatie en tactische aanwijzingen te voorzien.

Lars, Lars, Esmee, Mirthe en Noor: Jullie hebben een topprestatie geleverd. Veel succes verder met jullie badminton carrière. En wie weet, halen jullie deze de nationale kampioenschappen ooit nog eens. Aan de inzet en drive zal het niet liggen.

Bas Otten

 
Kampioenen Voorjaarscompetitie
afbeelding

Vijf teams van BC Didam hebben meegedaan aan de voorjaarscompetitie. Twee teams zijn kampioen geworden. Team V1 heeft in de derde klassen met een kleine voorsprong zijn tegenstanders weten te verslaan en wist de eerste plek te behalen! Team V3 is zelfs ongeslagen kampioen geworden!
Monique, Charles, Belinda, Rodney, Ni-Kiki, Ben, Caroline, Robin, Heidi en Henk; Namens BC Didam van harte gefeliciteerd!

 
Deeldiploma

Na de competitie zijn de trainers aan de slag gegaan met het trainen voor de deeldiploma's. Na weken fanatiek trainen was zaterdag 25 juni de eerste groep zover. Om half 10 stonden 19 kinderen, ietwat gespannen, in de hal. Onder begeleiding van Tessa en Bart en onder toeziend oog van een externe trainer, Frank, hebben de kinderen hun oefeningen gedaan en natuurlijk zijn ze allemaal geslaagd. In het bijzijn van de ouders werd deeldiploma 1 uitgereikt.

Maandagavond 27 juni was de tweede groep aan de beurt. Deze avond gingen 16 kinderen voor deeldiploma 3. Na twee uur geconcentreerd oefeningen te hebben gedaan, waren zij geslaagd. Ook hier waren veel ouders aanwezig bij de diploma-uitreiking.

afbeelding
 
Eindfeest

Op vrijdagavond 15 juli was het jaarlijkse eindfeest. Het thema van het eindfeest was oranje. Het Nederlands elftal heeft het ek dan wel gemist, maar wij zouden het oranje feestje niet mis lopen. Na het openingswoord van Henk was het tijd voor een korte inspanning. In het naastgelegen natuurpark waren een aantal spellen uitgezet, waaronder ballonnen kapot trappen, blikgooien, waterestafette, pion omschieten en het snoepje doorgeven met een wasknijper. Er werd in vijf teams fanatiek gestreden om de eerste plaats. Eenmaal terug in de kantine werden de jubilarissen gehuldigd en stond er een buffet klaar met voor een ieder wat lekkers. Onder het genot van een drankje heeft het eindfeest nog tot in de late uurtjes gezellig voortgezet. 

 
Jeugd Badmintonkamp 2 en 3 juli
afbeelding

Ondanks de onzekere weersvoorspellingen, begon de zaterdag van het kamp zonnig. Om 13.00 uur waren 27 kinderen gearriveerd op terrein 't Scouthorst in Didam. Iedereen had al snel een plekje in de slaaptent gevonden en daarna kon de spelmiddag beginnen. Er waren 6 groepen die tegen elkaar moesten strijden. Iedereen was lekker fanatiek en de sfeer zat er snel goed in. De buien waren aanleiding voor een pauze, maar na regen kwam toch telkens weer zonneschijn. Om 17.00 uur was het tijd voor de pannenkoekencarrousel, waarbij 12 kinderen tegelijk hun eigen pannenkoeken konden bakken. Daarna was het tijd voor levend bingo en toen was het wachten tot het eindelijk donker werd en het kampvuur aangestoken kon worden. Er werd nog even spontaan een nachtspel verzonnen en de avond werd beëindigd met marshmallows in het kampvuur. Om 01.00 uur lag iedereen in zijn slaapzak en na enkele strenge preken was het rond 03.00 uur eindelijk helemaal stil. De leiding werd om 06.00 uur wakker van de regen, maar in de slaaptent was het nog muisstil. Rond 08.00 uur kwamen de eerste kinderen slaperig en vermoeid de tent uit. Tijdens het ontbijt was het erg stil........

Om 10.00 uur vertrokken we naar de struisvogelboerderij. Tijdens het verhaal van Martin over het ontstaan van de boerderij, dreigden enkele kinderen in slaap te vallen, maar toen we naar buiten gingen en oog in oog stonden met de struisvogels, waren ze al snel weer klaarwakker. Wie dat wilde en durfde, mocht de struisvogels brokjes geven. Daarna hebben we met z'n allen nog de struisvogeleieren bewonderd en tenslotte mochten we de stevigheid van de eieren testen door erop te gaan staan.

Aan alles komt een eind, en zo ook aan het kamp van 2016. Om 12.00 uur werd iedereen opgehaald en een kwartier later begon het heel hard te regenen.....

Wij kijken terug op een zonnig kamp en we willen alle kinderen bedanken voor de goede en gezellige sfeer !

 
Sponsorkliks
EersteVorige1 - 2 - 3 - 4 - 5VolgendeLaatste
Probeer Badminton

probeerbadminton.nu
Lid worden?

Kom 2 keer gratis badmintonnen!
Meer informatie om lid te worden