Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief 33 | Juli 2019
Aankondiging, Nieuwe webmaster, Clubkampioenschappen 2019
Logo
Nieuwsbrief 33 | Juli 2019www.bcdidam.nl 
AankondigingAgenda

Beste leden van BC Didam,

Voor jullie ligt de Nieuwsbrief voor aanvang van de zomervakantie. 

Veel leesplezier en een goede zomer gewenst!

 • Voorstellen nieuwe webmaster
 • Clubkampioenschapen Senioren 2019
 • Badmintonnen in Westervoort
 • Voorstellen nieuwe trainer
 • Eindfeest Senioren
 • Lentecompetitie
 • Flappentoernooi
 • Clubkampioenschappen Jeugd 2019
 • J2 naar RTK Hengelo
 • Vacatures

 

maandag 19 augustus: start seizoen jeugd en senioren (training)

dinsdag 20 augustus: start seizoen senioren (vrij spelen)


Volledige agenda...
 
Nieuwe webmaster
afbeelding

Hallo allemaal, even voorstellen…

Mijn naam is Jan en ik neem nu enkele maanden al het webbeheer over van Luuk.

Tot maart van dit jaar speelde ik al een paar jaar puur recreatief badminton, maar na de clubkampioenschappen 2019 sta ik helaas door een blessure naast het veld. (Toch een lijn te veel over gestapt…..)

Ik wil ervoor gaan zorgen dat de website actueel blijft en ben daarbij afhankelijk van jullie input. Daarom, heb je een nieuwtje, valt je wat op of zie je een fout, meldt dit aan webbeheer@bcdidam.nl

Jan Mentink

 
Clubkampioenschappen 2019

Op zondag 10 en 17 maart zijn de jaarlijkse clubkampioenschappen senioren van BC Didam gehouden. Het niveauverschil van de spelers over de dagen was erg groot. Hierdoor ontstonden er hele leuke situaties, waarbij de topspelers lieten merken dat het super gezellig is om niet alleen maar voor het spelletje te spelen en dat winnen bijzaak is. De wat lagere spelers keken hun ogen uit naar de partijen van de topspelers. Er is erg veel gelachen voor,  tijdens en na het spelen en het tellen. Vooral in de gemengde dubbels kon iedereen veel spelen, wat erg gewaardeerd werd. De afsluiting vond plaats in onze eigen kantine onder het genot een goede borrel, een lekker buffet en natuurlijk de loterij met leuke prijzen. Het was héééééél gezellig.

De kampioenen zijn:

Heren enkel 1: Jan-Maarten ten Katen

Heren enkel 2: Peter Kuster

Dames dubbel: Nine Damen en Dynphy Margadant

Heren dubbel 1: Rutger Knol en Peter Schol

Heren dubbel 2: Sjoerd Freriks en Peter Kuster

Gemengd dubbel 1: Nine Damen en Luuk Meijer

Gemengd dubbel 2: Xandra Rosanow en Bertho Smits

Recreanten: Frans Franzel en Janno Lenting

Namens de TC,

Inge Hultermans

afbeelding
 
Badmintonnen in Westervoort

Het is weer zover; Zomer-Badmintonnen in Westervoort!

Zoals ieder jaar is er ook dit jaar weer de mogelijkheid om tijdens de zomervakantie toch een partijtje te spelen bij Sports Planet, Emmerik 5, 6931 HC Westervoort.

Dit zal wederom plaats vinden op dinsdagavonden van 20:00-22:00 uur.

Hieronder de speeldata: 

Dinsdag 9 juli

Dinsdag 16 juli 

Dinsdag 23 juli

Dinsdag 30 juli 

Dinsdag 6 augustus 

Dinsdag 13 augustus 

Op zoek naar een nieuwe organisator

Dit jaar regelt de technische commissie voor het laatste jaar het badmintonnen in Westervoort tijdens de zomervakantie. Wij zien graag dat iemand deze organisatie over gaat nemen. Mocht je dit op je willen nemen, dan horen wij het graag.

 

Met vriendelijke groet,
De technische commissie

 

 
Even voorstellen
afbeelding

Hallo ik ben Ger

Ik ga het komende seizoen bij jullie de training(en) verzorgen.
Ik ben in 1951 geboren in Batavia, Indonesie (tegenwoordig bekend als Djakarta) en in Nederland sinds 1953.
Ik ben getrouwd en wij hebben twee kinderen, Paul en Debbie. Beiden inmiddels allang het huis uit.
Ik was werkzaam bij het Maritiem Research Instituut Nederland in Wageningen, maar ben inmiddels met pensioen.

Visie op spelletje

Beter badminton hangt nauw samen met je technische en tactische vaardigheid in samenspel met je fysieke en mentale conditie. Alles draait om tijd die je verwerft als speler en afpakt van je tegenstander. Die tijd kun je winnen door je goed op te stellen (positiespel), door je slag(beweging) te verkorten, door je slag te maskeren (schijn), door je tegenstander te dwingen tot bepaalde slagen (gaten laten vallen) en door je bewegings-en reactiesnelheid te vergroten. Het is belangrijk dat je je bewust bent van wat je doet. Dat je erover nadenkt en dat je erover wilt nadenken. Inherent aan bewustwording is dat je jezelf als speler leert kennen. Niet alleen fysiek en technisch maar ook mentaal. Dat geeft je een voorsprong omdat "tussen de oren" een grote rol speelt bij badminton. Haal het beste uit jezelf. Het maakt niet uit op welk niveau je speelt. Van beginnend recreant tot de beste speler van de club, van talentvolle speler tot eeuwige zwoeger. Bij de training probeer ik iedereen, op eigen niveau, technisch en tactisch te verbeteren en mentaal weerbaarder te maken.


Badmintonachtergrond

Actief spelend

Van 1971 tot 1982 BC Zevenaar – van 4de klasse district naar 1ste klasse Bond
Van 1983 tot 1985 BC Arnhem - 1ste klasse Bond
Van 1990 tot 1999 Invaller bij BV Heteren in diverse bondteams
Tot 2010 bij BC de Kantjils (Wageningen) spelend trainer/coach/begeleider met jeugd in de regiocompetitie centrum

Als trainer (SL3B)

Ik ben in 1981 begonnen als trainer bij BC Didam. Daarna(ast) was ik trainer bij BC Zevenaar, Rayontrainer district oost, Selectietrainer steunpunt Zwolle, BC de Kantjils (Wageningen), BV Heteren, BV Oss, BV Treffers, BV Badge, BC Westervoort, Huissense BC, BC Rianto (Zutphen) en BC Zetten.
Naast Didam, ga ik ook jeugdtraining geven bij ’t Slot in Zeist en bij BV Castellum in Vleuten.

 
Eindfeest 2019

Geslaagd eindfeest senioren

Op 28 juni was weer het jaarlijkse eindfeestje voor de senioren. Met z’n allen op de fiets naar Zevenaar en daar ballen gooien bij de Jeu de boules club. Ongeveer 30 leden deden enthousiast mee. Natuurlijk werd er als echte sportmensen flink gestreden maar ook met veel geintjes en plezier. Annemarie, Belinda en Berrie waren de besten. Tussendoor en na de tijd was er veel ruimte voor lekkere drankjes en hapjes. Allemaal prima verzorgd door leden van de jeu de boules club, die nog even lieten weten nog wel nieuwe leden te kunnen gebruiken.

Al bij al, een leuke afsluiting van weer een mooi sportief seizoen.

afbeelding
 
Lentecompetitie

Na de districts- en landelijke competities is vanaf maart ook de voorjaarscompetitie weer gespeeld.

Onze club deed met 5 teams mee. Een team in de 2e klasse, de vierde klasse en 3 teams in de vijfde klasse. Zoals altijd speel  je in deze competitie geen enkelpartijen maar 1 dubbel  en 2 mixpartijtjes.

Team 1 werd 2e met maar 1 puntje verschil. Team 2 werd 3e en team 3 werd 4e. Teams vier en vijf zaten bij elkaar in de poule. Extra spannend en leuk. Ze eindigde helaas wel onderaan, maar dat deerde de pret niet.

Ook hier weer op naar volgend jaar.

 
Flappentoernooi

Op 26 mei is het jaarlijkse flappentoernooi geweest. Jeugdleden mochten samen met hun ouders een wedstrijdje komen spelen. Er waren een paar afmeldingen, maar uiteindelijk hebben 10 jeugdleden samen met hun vader of moeder leuke wedstrijdjes gespeeld. Natuurlijk was er door Bakkerij Braam weer gezorgd voor overheerlijke appelflappen. Het was een gezellige en sportieve ochtend!

 
Clubkampioenschappen jeugd 2019
afbeelding

Op zondag 7 april 2019 werden de clubkampioenschappen voor de jeugd gehouden. Om 9.30 uur waren 25 jeugdleden aanwezig, voor de één was het nog wat vroeg en de ander stond te popelen om te beginnen. Dit jaar hadden we drie poules: U13 mix,  U16 jongens en U16 meisjes.
We hebben leuke partijen gezien en iedereen was erg fanatiek. Om 14.00 uur was de uitslag bekend:
U13: 1e Fedde Damen en 2e Sven Rechterschot
U16: 1e Lars Oudesluijs en 2e Lars Harmsen
U16: 1e Noor Otten en 2e Inez Eltink.


Met vriendelijke groet,
Jeugdcommissie BC Didam

 
RTK Hengelo

J2 is afgelopen seizoen kampioen geworden in de U16 en de meiden werden  uitgenodigd voor het RTK (Regio Team Kampioenschapen) in Hengelo op zondag 31 maart. Er waren 2 poules van 3 teams en helaas verloor ons damesteam in de beslissende set met 19-21, waardoor ze net geen 1e van de poule werden en dus de finalewedstrijd niet mochten spelen. Jammer, maar ze hebben met z'n allen prima gespeeld ! 
Na afloop namen ze nog wel hun beker voor het kampioenschap in hun poule van het afgelopen seizoen in ontvangst.

Met vriendelijke groet,
Jeugdcommissie BC Didam

afbeelding
 
Vacatures

Scheidsrechter: Ben jij een beslisser? Dan is scheidsrechter of referee iets voor jou! Als vereniging zijn we dan op zoek naar jou om voor de vereniging een aantal keer per jaar als scheidsrechter uit te komen. Ga voor meer informatie naar de site van Badminton Nederland. Ben je geïnteresseerd, meld dit dan via secretariaat@bcdidam.nl

 

Technische Commissie: De TC heeft dringend behoefte aan uitbreiding. Kun je wat voor deze commissie betekenen, mail dan naar technische@bcdidam.nl

 

Communicatie Commissie: De Communicatie Commissie is op zoek naar versterking. Zij zoeken een algemeen lid. Mocht je interesse hebben stuur dan vrijblijvend een mail naar communicatie@bcdidam.nl
 
Voorzitter: In maart 2017 is de toenmalige voorzitter met zijn functie gestopt. Vanaf die tijd staat deze functie open. Mocht je interesse hebben stuur dan vrijblijvend een mail naar voorzitter@bcdidam.nl, dan nemen we zeker contact met je op!

afbeelding
 
Sponsorkliks
Zijn je contactgegevens veranderd, geef het door aan de secretaris
Ook een nieuwtje voor de nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar de Communicatie Commissie
Voor mailadressen: Contact-informatieContributie en andere bedragen: Contributie
 
Nieuwsbrief 32 | Februari 2019
Aankondigingen, Kampione, kampione, Kampione, kampione
Logo
Nieuwsbrief 32 | Februari 2019www.bcdidam.nl 
AankondigingenAgenda

Algemene Ledenvergadering

Op donderdag 21 maart 2019 vindt weer de Algemene Leden Vergadering plaats. De vergadering start om 20.00 uur in de kantine van het ’t Raland. Tijdens deze vergadering zal er teruggeblikt worden op het jaar 2018. Het is interessant te weten wat er binnen de vereniging speelt, hoe het gaat en daarnaast een blijk van waardering aan Bestuur- en Commissieleden, die veel moeite en vrije tijd in onze vereniging stoppen. Komt dus allen!

 

Voorjaarsvakantie

Van zaterdag 10 februari t/m zondag 18 februari is het voorjaarsvakantie. Er is deze week geen training. Wel is er de mogelijkheid om vrij te spelen op maandag 12 en woensdag 14 februari vanaf 19.30 uur.

19 feb: Introducee avond
10 mrt: Senioren CK
17 mrt: Senioren CK
21 mrt: ALV
7 apr: Junioren CK


Volledige agenda...
 
Kampione, kampione

Twee teams hebben de vlag al kunnen hijsen voor een prachtig kampioenschap. Jeugdteam 2 in de U16 klasse is kampioen geworden en zij mogen naar het RTK op 31 maart 2019. Noor, Esmee, Inez, Mirthe en Daniek van harte gefeliciteerd en succes op het RTK!!! 

afbeelding
 
Kampione, kampione
afbeelding

Ook het seniorenteam 2  in de 5e divisie hebben eerste plaats binnengehaald en konden de champagne laten knallen. Felicitaties aan Rutger, Peter, Amory, Ilona en Wietske!

 
Jeugdclubkampioenschappen en Flappentoernooi

Jeugd Clubkampioenschappen 2019

Het einde van het seizoen nadert en dat houdt in, dat ook de Jeugd Clubkampioenschappen van 2019 weer in zicht komen. Deze vindt plaats op 7 april 2019. De jeugdleden spelen wedstrijden tegen elkaar in verschillende poules. Zorg dat je erbij aanwezig bent, zodat we er een leuke, sportieve maar vooral gezellige dag van kunnen maken.

 

Flappentoernooi 2019

Op 26 mei 2019 is weer het jaarlijkse flappentoernooi. Een leuke en sportieve dag, waarop jeugdleden met ouders/familie samen wedstrijden kunnen spelen. Vraag je vader, moeder, broer of zus of bijvoorbeeld een ander familielid en doe mee!

 

Een sportief feest voor iedereen,

doe mee en meldt je aan!

 
Senioren Clubkampioenschappen 2019

Het einde van het seizoen nadert en dat houdt in, dat ook de Senioren Clubkampioenschappen van 2019 weer in zicht komen. De inschrijving is begonnen dus zet de volgende data in je agenda:

10 maart 2019 dames en heren dubbel en start met het enkeltoernooi.

17 maart 2019 het mixtoernooi en het vervolg van de enkelpartijen.

Er wordt gespeeld in aparte categorieën voor beginners, recreanten en competitiespelers.  Zoals gebruikelijk is er ook veel aandacht voor gezelligheid, de mogelijkheid mee te doen aan het buffet en een mooie loterij.

                                              

Een sportief feest voor iedereen,

doe mee en meldt je aan!

 
Acties

Opbrengst Oliebollenactie

Rond oud en nieuw zijn er weer de nodige oliebollen en appelbeignets verkocht tijdens de jaarlijkse oliebollenactie van BC Didam! De oliebollen en appelbeignets waren afkomstig van bakkerij Braam. Ook dit jaar werden de bestellingen weer op oudejaarsdag opgehaald.

 

De Grote Clubactie

Zoals iedere jaar heeft onze vereniging weer meegedaan met de Grote Clubactie.

Met de verkoop van loten zijn er mooie prijzen te winnen en een gedeelte van de opbrengst is voor onze eigen clubkas. De jeugd, maar zeker ook de senioren hebben zich flink ingezet, door loten te kopen en te verkopen! Uiteindelijk is er een mooie opbrengst van € 403,30 verdient voor onze clubkas. Martin Geurts heeft een attentie namens de vereniging ontvangen omdat hij bij de jeugd de meeste loten heeft verkocht. Allemaal heel erg bedankt voor jullie inzet.

Els Overgoor

 
Kersttoernooi en nieuwjaarsborrel

De RC had één belangrijke doelstelling voor dit kersttoernooi en dat was: het moet vooral gezellig zijn en iedereen moet lekker meedoen. Dat is, denken wij, aardig gelukt.

Charles had alle deelnemers door elkaar gehusseld en samen met Loes is er geprobeerd gelijkwaardige teams van te maken. Helaas had de opkomst wel iets hoger mogen zijn, maar dat is een afspiegeling van “de dinsdagavond”.

Totaal hebben er 12 teams meegespeeld, dus waren we samen met zo’n 24 leden.

Er werd sportief gestreden en iedereen heeft een aantal lekkere partijen kunnen spelen.

Na het actieve deel van dit kersttoernooi werd er gedoucht en gepoetst en werd er een aanvang genomen met de 2e ronde van het toernooi. Die 2e ronde werd gespeeld aan de bar. Naarmate de avond vorderde werd het natuurlijk steeds gezelliger. Er is aan de bar nog lang gepraat over alles wat onze leden bezighoudt. Terugkijkend op het toernooi kunnen we als RC wel zeggen, dat de doelstelling van de avond ruim is gehaald.

 

De nieuwjaarsreceptie werd op 8 januari gehouden aansluitend op het vrij spelen.

De opkomst was mager. De meeste leden hadden elkaar tijdens het spelen al het beste gewenst. Veel leden gingen na het spelen door naar huis en hebben daarom niet deelgenomen aan de nieuwjaarsborrel. Jammer maar dat is denken wij wel een tendens van deze tijd. Misschien moeten we er maar eens over nadenken of er nog wel een brede behoefte is aan een nieuwjaarsreceptie. Maar dat is iets voor het bestuur om daarin een beslissing te nemen. De aanwezige leden hebben genoten van een hapje, drankje en van elkaar.

Met vriendelijke groet,
De RC

 
Sponsorkliks
Zijn je contactgegevens veranderd, geef het door aan de secretaris
Ook een nieuwtje voor de nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar de Communicatie Commissie
Voor mailadressen: Contact-informatieContributie en andere bedragen: Contributie
 
Nieuwsbrief 31 | November 2018
Kerstvakantie 24 december tot 6 januari, Actie Probeerbadminton.nu, Jeugdtoernooi
Logo
Nieuwsbrief 31 | November 2018www.bcdidam.nl 
Kerstvakantie 24 december tot 6 januariAgenda

De eerste week is de sporthal dicht, maar de tweede week is er de mogelijkheid om vrij te spelen. Maandag 8 januari starten de trainingen van het nieuwe jaar.

22 dec: Jeugdtoernooi
28 dec: Kersttoernooi
8 jan: Nieuwjaarsborrel
19 feb: Introducee avond


Volledige agenda...
 
Actie Probeerbadminton.nu

Voor het tweede jaar op rij hebben 18 badmintonverenigingen uit de Achterhoek en De Liemers gezamenlijk de handen ineen geslagen om nieuwe leden te werven met de actie probeerbadminton.nu! Er zijn ongeveer 130.000 flyers verspreid en ook de lokale kranten hebben aandacht aan de actie geschonken. Met ongeveer 140 aanmeldingen over alle clubs is de actie weer een groot succes geworden! Nieuwe leden succes met de proeflessen.

 
Jeugdtoernooi

Het is bijna zover, het jaarlijkse jeugdtoernooi komt er weer aan! Op zaterdag 22 december strijden jeugspelers om de titel in verschillende (leeftijds)klassen. Het wordt niet alleen een zeer sportieve maar vooral ook een gezellige dag! Ben je geen jeugdspeler maar wil je toch even komen kijken dan ben  je uiteraard van harte welkom in De Muizenberg om onze fanatieke jeugdspelers aan te moedigen! Een wedstrijdje tellen mag natuurlijk ook!

 
Oliebollenactie

Ook dit jaar verkopen wij weer oliebollen en appelbeignets van Specialiteiten Bakkerij Braam! Begin december worden de bestellijsten verstuurd. Een deel van de opbrengst gaat naar onze club, dus verkoop vóór 22 december zoveel mogelijk oliebollen aan familie, vrienden, collega’s of jezelf!

Begin december komt er een mail met meer informatie over de actie en zullen de bestellijsten meegestuurd worden! Op 31 december staan de bestelde zakken oliebollen en appelbeignets klaar om afgehaald te worden!

 
Rabo Clubkas Campagne

In september is de uitslag van de Rabobank Clubkas Campagne bekend gemaakt! BC Didam kreeg een cheque van €558,33 overhandigd. Iedereen bedankt voor het stemmen!

afbeelding
 
Stukje voor de nieuwsbrief, namens de Technische Commissie van BC Didam

Het competitieseizoen is in september weer van start gegaan. De regio’s zijn dit jaar anders ingedeeld en ook spreken we niet meer over verschillende klasse’s en divisie’s, maar wordt er  ten aanzien van de verschillende niveau’s alleen nog maar gesproken over divisie’s. Hoofdklasse heet 5e divisie, 1ste klasse heet tegenwoordig de 6e divisie en zo verder. 

BC Didam heeft 10 seniorenteams die deel nemen aan de competitie. Team 1 speelt 4e divisie, team 2 en team 3 spelen 5e divisie, team 4 speelt 6e divisie, team 5 en 6 spelen 8e divisie en team 7,8,9 en 10 spelen 9e divisie.  

Bart Bisselink is als trainer op de maandagavond gestopt. Deze training wordt overgenomen door Rolf van den Bergh, die ook de woensdagavond training al voor zijn rekening nam. Op de maandag trainer er 4 groepen. De 1ste twee groepen betreffen jeugdspelers. De laatste 2 groepen betreffen senioren. Op de woensdag trainen er 3 groepen. Groep 1 betreft jeugd, groep 2 betreft jeugd en senioren en groep 3 betreft alleen senioren.  

De Tc zal zich in de aankomende maanden bezig gaan houden met het plannen van de clubkampioenschappen, waar in de volgende nieuwsbrief wellicht meer over bekend zal zijn.  

 
Sponsorkliks
Nieuwsbrief 30 | Juli 2018
Aankondigingen, Rabobank Clubkas Campagne, Eindfeest
Logo
Nieuwsbrief 30 | Juli 2018www.bcdidam.nl 
AankondigingenAgenda

Zomervakantie
Vanaf 6 juli 2018 is het zomervakantie. In de zomervakantie is er de mogelijkheid om in Westervoort nog een sportief shuttletje te slaan op de dinsdagavond. Vanaf 20 augustus beginnen de trainingen in het ‘t Raland weer. De trainingen/speelavonden op de dinsdagavond starten op 21 augustus. Meer informatie wordt gedurende de zomervakantie gemaild. 

Het is weer zover; Badmintonnen in Westervoort!!
Zoals ieder jaar is er ook dit jaar weer de mogelijkheid om tijdens de zomervakantie toch een partijtje te spelen in Westervoort. Dit zal wederom plaats vinden op dinsdagavonden. Hieronder een lijstje met de speeldata:

 • 10 juli
 • 17 juli 
 • 24 juli
 • 31 juli 
 • 7 augustus 
 • 14 augustus 

Jeugdkamp
Dit jaar staat voor alle jeugdleden tot 18 jaar ter afsluiting van het seizoen het jeugdkamp op de planning op 25 en 26 augustus. Dit jaar dus niet in juni/juli maar eind augustus, meteen als leuke start van het nieuwe badmintonseizoen. Het kamp wordt gehouden op het scoutingterrein Roothaanhoeve in Doetinchem.

Ben je geen jeugdlid meer, maar wil je toch graag aanwezig zijn bij het kamp? Geef je dan op als vrijwilliger en help mee om er een spectaculair, mooi en sportief kamp van te maken!

Probeerbadminton.nu
Afgelopen jaar hebben er 20 clubs in de regio meegedaan aan de flagship actie. Er waren in totaal 146 aanmeldingen, verdeeld over alle clubs. Er zijn 62 mensen lid geworden. BC Didam heeft het goed gedaan. Wij hebben van de 14 aanmeldingen, zeven nieuwe leden welkom mogen heten!
Vanaf het nieuwe seizoen zal de actie weer van start gaan! Informatie hierover volgt nog. 

20 aug: Start seizoen
25/26 aug: Jeugdkamp


Volledige agenda...
 
Rabobank Clubkas Campagne

Ook dit jaar doet BC Didam weer mee met de Rabobank Clubkas Campagne. Van dinsdag 28 augustus tot en met dinsdag 11 september 2018 kunnen leden van de Rabobank hun stem uitbrengen via de stemsite op de vereniging die zij een warm hart toedragen. Ben je zelf lid of ken je mensen die lid zijn, vraag ze dan om op BC Didam te stemmen! 

afbeelding
 
Eindfeest
afbeelding

Afgelopen 29 juni was het weer zover, het eindfeest van BC Didam! Er waren veel leden aanwezig om gezamenlijk het seizoen af te sluiten. Het werd dit jaar gehouden in de Muizenberg en zoals ieder jaar een ander thema. Dit jaar stond ‘casino’ centraal. Er waren casinospelen en er werd fanatiek gestreden om de inzet te verdubbelen. Nicole werd de winnares van de avond. Gefeliciteerd!
Ook zijn de jubilarissen gehuldigd. Het was een gezellige, strijdlustige avond.

Geniet allen van een mooie, sportieve en fijne vakantie en tot volgende seizoen!

 
Deeldiploma

Op zaterdag 11 juni is deeldiploma 1 afgenomen bij een groepje jeugdleden. Er deden 9 kinderen mee. Helaas was een jeugdlid afwezig door ziekte, maar ook die mocht alsnog het deeldiploma een week later behalen. De jeugdleden hebben heel hard hun best gedaan en zijn allemaal geslaagd! Van harte gefeliciteerd en op naar het volgende diploma!

 
Lentecompetitie

Na de gewone district-en recreantencompetities 2017 – 2018 hebben een aantal leden nog aan de Lentecompetitie deelgenomen, in de maanden maart tot en met juni 2018.

Er werd steeds in de Muizenberg gespeeld en ook tijdens deze wedstrijden werd flink gestreden om elk punt. En uiteraard was ook hier de derde helft steeds goed verzorgd. Het team in de 4e klasse werd eerste, de twee teams in de 5e klasse zaten bij elkaar in de poule en werden 3e en 4e en het team in de 6e klasse werd 4e. Knap gedaan allen en ook hier weer op naar volgend jaar. 

 
Flappentoernooi

Op 27 mei werd het jaarlijkse flappentoernooi weer georganiseerd. Er deden 16 jeugdleden mee. Ieder had of zijn vader/moeder, broer/zus of een ander familielid meegenomen en samen streden de koppels tegen elkaar. Zoals elk jaar waren de ouders weer flink fanatiek en werden er leuke partijen gespeeld. Het was een gezellig toernooitje, waarbij er met veel plezier veel partijen werden gespeeld. 

 
Vacaturebank

Communicatie Commissie:
De Communicatie Commissie is op zoek naar versterking. Zij zoeken een algemeen lid. Mocht je interesse hebben stuur dan vrijblijvend een mail naar communicatie@bcdidam.nl

Voorzitter:
Vanaf maart 2017 is de huidige voorzitter met zijn functie als voorzitter gestopt. Vanaf maart staat deze functie dus open. Mocht je interesse hebben stuur dan vrijblijvend een mail naar secretaris@bcdidam.nl

afbeelding
 
Sponsorkliks
Zijn je contactgegevens veranderd, geef het door aan de secretaris
Ook een nieuwtje voor de nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar de Communicatie Commissie
Voor mailadressen: Contact-informatieContributie en andere bedragen: Contributie
 
Nieuwsbrief 29 | Mei 2018
Aankondigingen, Lentecompetitie 2018, Algemene Ledenvergadering
Logo
Nieuwsbrief 29 | Mei 2018www.bcdidam.nl 
AankondigingenAgenda

Zomervakantie:

De competitie is voorbij en het badminton seizoen loopt weer tegen het einde. Voor we het weten start de zomervakantie. De laatste trainingen zullen zijn op maandag 18 juni, zaterdag 30 juni en woensdag 4 juli. Op dinsdag 3 juli is de laatste keer vrijspelen voor de recreanten.

Op 29 juni zal het seizoen afgesloten worden met het jaarlijkse eindfeest. Informatie hierover zal nog volgen.

29 jun: Eindfeest


Volledige agenda...
 
Lentecompetitie 2018

De Lentecompetitie is weer van start gegaan. Namens BC Didam doen er dit jaar 4 teams mee. In de vierde klasse, 2 teams in de vijfde klasse en een team in de zesde klasse. De thuiswedstrijden vinden weer in de Muizenberg plaats. Veel succes allemaal.

 
Algemene Ledenvergadering

Op donderdag 22 maart was weer de jaarlijkse ALV van onze badmintonvereniging. Carla leidde de vergadering en vroeg nog eens aandacht voor de zoektocht naar een nieuwe voorzitter. Wel is Dynphy Margadant bereid gevonden een aantal penningmeesterstaken het komend jaar te gaan verzorgen. Verder werd bij meerderheid aangenomen dat ook nieuwe leden verplicht via automatische incasso het lidmaatschapsgeld gaan betalen. Na afloop werd nog even een drankje gedaan en keerde iedereen huiswaarts. 

 
Clubkampioenschappen

Jeugd

Op zondag 11 maart zijn de jeugdclubkampioenschappen gehouden. In de ochtend speelden de jeugdleden van de u13 en u16 tegen elkaar. Hier zaten mooie, spannende wedstrijden tussen, waarbij hard gestreden werd om de eerste plaats. Deze is uiteindelijk gewonnen door Lars en op de tweede plaats Esmee.

In de middag hebben de beginnende jeugdleden en de jeugdleden van de opstapcompetitie wedstrijden tegen elkaar gespeeld. Er was veel support vanuit ouders. Niet alleen de jeugdleden waren fanatiek op de baan aanwezig, ook ouders waren zeer enthousiast en telden veel wedstrijden.
De winnaar was Fedde en de tweede plek ging naar Bobby.

Het was een gezellige, sportieve dag! 

 

Senioren

Op zondag 18 en 25 maart waren de clubkampioenschappen van de senioren van BC Didam. De clubkampioenschappen gingen op zondag 18 maart van start en deze dag werden er dubbels en enkelpartijen gespeeld.

Op de tweede zondag werden de overige enkelpartijen en de mixpartijen gespeeld. Er was mooi op verschillende niveaus ingedeeld en er waren veel mooie en spannende wedstrijden.

Nadat alle partijen gespeeld waren, werd er traditioneel afgesloten met de prijsuitreiking en natuurlijk de BC Didam loterij. Om de clubkampioenschappen samen af te sluiten was er een lekker buffet geregeld. Het waren twee gezellige, maar vooral ook sportieve, mooie dagen!

 
Sponsorkliks
Zijn je contactgegevens veranderd, geef het door aan de secretaris
Ook een nieuwtje voor de nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar de Communicatie Commissie
Voor mailadressen: Contact-informatieContributie en andere bedragen: Contributie
 
Nieuwsbrief 28 | Februari 2018
Aankondigingen, Introducee avond, Opbrengst Oliebollenactie
Logo
Nieuwsbrief 28 | Februari 2018www.bcdidam.nl 
AankondigingenAgenda

Algemene Leden Vergadering (ALV)

Op donderdag 22 maart vindt de Algemene Leden Vergadering plaats. De vergadering start om 20.00 uur in de kantine van het ’t Raland. Tijdens deze vergadering zal er teruggeblikt worden op het jaar 2017.

 

Jeugd Clubkampioenschappen 2018

Het einde van het seizoen nadert en dat houdt in, dat ook de Jeugd Clubkampioenschappen van 2018 weer in zicht komen. Deze vindt plaats op 11 maart 2018. De jeugdleden spelen wedstrijden tegen elkaar in verschillende poules. Zorg dat je erbij aanwezig bent, zodat we er een leuke, sportieve maar vooral gezellige dag van kunnen maken. 

 

Senioren Clubkampioenschappen 2018

Het einde van het seizoen nadert en dat houdt in, dat ook de Senioren Clubkampioenschappen van 2018 weer in zicht komen. Zet de volgende data alvast in je agenda en zorg dat je erbij bent:

Op de zondagen 18 maart en 25 maart worden de Senioren Clubkampioenschappen gehouden.

Een sportief feest voor iedereen, doe mee en meldt je aan!

11 mrt: Junioren CK
18 mrt: Senioren CK, dag 1
22 mrt: ALV
25 mrt: Senioren CK, dag 2
29 jun: Eindfeest


Volledige agenda...
 
Introducee avond

Half december heeft de Recreanten Commissie (RC) op de dinsdag een introducee avond georganiseerd. Alle leden mochten iemand meenemen om kennis te maken met de badmintonsport. Er waren zo’n 15 introducees die allemaal goed hun best deden. Iemand van de RC maakte de partijen en zorgde dat de introducees steeds met een ander lid van ons speelde. Het was een gezellige en sportieve avond. Op naar weer een volgende keer. 

 
Opbrengst Oliebollenactie

Rond oud en nieuw zijn er weer de nodige oliebollen en appelbeignets verkocht tijdens de jaarlijkse oliebollenactie van BC Didam! De oliebollen en appelbeignets waren afkomstig van bakkerij Braam. De bestellingen konden dit jaar op oudejaarsdag opgehaald worden  bij Karin. Jill Scheerder heeft ook dit jaar, net als voorgaande drie jaar, de meeste oliebollen en appelbeignets verkocht voor BC Didam! Jill heeft hiervoor een kleine attentie ontvangen.

 
Oliebollen en de beste wensen

2 januari 2018 was de eerste speeldag in het nieuwe jaar en traditiegetrouw is dat ook altijd het moment voor een gezellige nieuwjaarsborrel. Er was een goede opkomst en er waren ook veel spelers uit de hogere competitieteams. Ze speelden leuke partijen gemixt met de recreanten. Vanaf 22.00 uur was het gezellig borrelen, met een lekker drankje en hapje. Een mooie start in het nieuwe jaar. 

 
Probeer badminton

In 2017 is door een flink aantal verenigingen in de regio een aantrekkelijke ledenwerf actie georganiseerd om mensen te laten kennismaken met de badmintonsport. Ook BC Didam deed daaraan mee. Toegankelijk en tegen een aantrekkelijk tarief 10 keer trainen/spelen. Bij onze club hebben zich 8 mensen opgegeven voor deze actie en daarvan zijn er 6 lid geworden. Een mooi initiatief met dank aan enkele leden, die tijd en moeite hebben gestopt om deze actie tot een succes te maken. 

 
Sponsorkliks
Zijn je contactgegevens veranderd, geef het door aan de secretaris
Ook een nieuwtje voor de nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar de Communicatie Commissie
Voor mailadressen: Contact-informatieContributie en andere bedragen: Contributie
 
Nieuwsbrief 27 | December 2017
Nieuwjaar inluiden, Vacaturebank, De Grote Clubactie
Logo
Nieuwsbrief 27 | December 2017www.bcdidam.nl 
Nieuwjaar inluidenAgenda

Op 2 januari 2018 is het tijd om het nieuwe jaar in te luiden bij BC Didam. Er wordt een nieuwjaar evenement georganiseerd met aansluitend een borrel. Dit is dé kans om elkaar meteen een goed nieuw jaar te wensen en het jaar sportief en gezellig in te ‘knallen’ en te proosten.

2 jan: Nieuwsjaarsevenement/borrel
11 mrt: Senioren CK, dag 1
18 mrt: Senioren CK, dag 2
25 mrt: Junioren CK


Volledige agenda...
 
Vacaturebank

Scheidsrechter:
Ben jij een beslisser? Dan is scheidsrechter of referee iets voor jou! Als vereniging zijn we dan op zoek naar jou om voor de vereniging een aantal keer per jaar als scheidsrechter uit te komen. Ga voor meer informatie naar de site van Badminton Nederland. Ben je geïnteresseerd, meld dit dan via secretariaat@bcdidam.nl

Communicatie Commissie:
De Communicatie Commissie is op zoek naar versterking. Zij zoeken een algemeen lid. Mocht je interesse hebben stuur dan vrijblijvend een mail naar communicatiecommissie@bcdidam.nl

Voorzitter:
Vanaf maart 2017 is de huidige voorzitter met zijn functie als voorzitter gestopt. Vanaf maart staat deze functie dus open. Mocht je interesse hebben stuur dan vrijblijvend een mail naar voorzitter@bcdidam.nl

Penningmeester:
Vanaf maart 2017 is de huidige penningmeester met zijn functie gestopt. Vanaf maart staat deze functie dus open. Mocht je interesse hebben stuur dan vrijblijvend een mail naar voorzitter@bcdidam.nl

afbeelding
 
De Grote Clubactie

De Grote Clubactie heeft dit jaar voor onze vereniging het mooie bedrag van € 638,40 opgeleverd. Met name de jeugd heeft dit jaar fanatiek loten verkocht; er zijn maar liefst 4 jeugdleden die meer dan 20 loten hebben verkocht. Fedde Damen, Lynn Wolters, Martin Geurts en Anne-Marie Masselink hebben daarvoor een voucher gekregen voor een gratis entreekaart voor Bobbejaanland, Madame Tussauds, een dagje Schiphol of

€ 10,00 shoptegoed bij Sportbox.com.

Voor Anne-Marie was er nog een extra attentie namens de vereniging. Zij heeft maar liefst 36 loten verkocht.

 

De vereniging wil Miranda hartelijk danken voor de organisatie van de grote clubactie! Miranda heeft dit 6 jaar gedaan en wil het stokje overdragen. Lijkt het je leuk dit volgend jaar op je te nemen, laat dit dan weten aan de RC.

 
Introduce toernooi

Op 19 december 2017 had de Recreanten Commissie (RC) weer een introduce toernooi georganiseerd. Ale leden konden iemand meenemen om de badmintonsport te leren kennen en uit te proberen. Bijna twintig gasten werden welkom geheten door Henk Damkot, namens de RC. Alle deelnemers, leden en niet leden, werden door elkaar gemixt en leuke en sportieve partijtjes waren het gevolg. Ook tijdens de derde helft bleven er nog verschillende mensen gezellig een borrel drinken en met elkaar kletsen. Misschien levert het nog wat nieuwe enthousiaste leden op maar het was zeker weer een leuke activiteit en prima promotie.

 
Jeugd heeft de toekomst

Op zaterdag 23 december 2017 werd het jaarlijkse jeugdtoernooi van BC Didam in de Muizenberg gehouden. 65 deelnemers, waaronder elf jeugdspelers van BC Didam, hadden zich hiervoor ingeschreven. Om 9.00 uur ging het toernooi van start en in totaal werden 134 wedstrijden (U11-U13-U15-U17-U19) gespeeld. De sfeer was goed en ontspannen en er werden mooie, spannende wedstrijden gespeeld. De dag werd om 18.30 uur afgesloten met de prijsuitreiking.

Het was een geslaagd toernooi!

 
Rabobank Clubkas Campagne

Zaterdag 4 november 2017 kwam de Rabobank Arnhem en omstreken langs om de uitslag van de Rabobank Clubkas Campagne bekend te maken. BC Didam kreeg een cheque van €643.78 overhandigd. Iedereen die heeft gestemd, bedankt!

 
Sponsorkliks
Zijn je contactgegevens veranderd, geef het door aan de secretaris
Ook een nieuwtje voor de nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar de Communicatie Commissie
Voor mailadressen: Contact-informatieContributie en andere bedragen: Contributie
 
Nieuwsbrief 26 | November 2017
Let op, agenda’s checken, Competities zijn gestart, Eindfeest
Logo
Nieuwsbrief 26 | November 2017www.bcdidam.nl 
Let op, agenda’s checkenAgenda

Over een poosje worden er weer een paar mooie activiteiten georganiseerd.

Houdt de volgende data dus in de gaten. 

 

12 december 2017: introducee toernooi

Aansluitend op de 10 weken actie ‘probeerbadminton.nl’ een leuke en gezellige kans om een familielid, vriend, buur of collega met badminton te laten kennismaken. 

 

23 december 2017: groot jeugdtoernooi in de muizenberg;

Het jaarlijkse grote jeugdtoernooi van BCD in de Muizenberg. Meld je aan als vrijwilliger/teller of kom gewoon gezellig kijken.

 

2 januari 2018: Nieuwjaar evenement met aansluitend borrel

Dé kans elkaar meteen een goed nieuw jaar te wensen en het jaar sportief en gezellig in te ‘knallen’ en te proosten. 

23 dec: Jeugdtoernooi
2 jan: Nieuwsjaarsevenement/borrel
11 mrt: Senioren CK, dag 1
18 mrt: Senioren CK, dag 2
25 mrt: Junioren CK


Volledige agenda...
 
Competities zijn gestart

Een zomer met vakantie, zon, zee, borreltje en vorkje prik is weer achter de rug. De trainingen zijn begonnen en de meeste team hebben al weer een aantal wedstrijden gespeeld in de verschillende competities, de kop is eraf. Het ene team moet nog wennen en ritme op doen, maar de teams 2 en 3 van de senioren en team 2 van de jeugd kwamen erg goed uit de startblokken en staan al bovenaan. Klopt, het zegt nog weinig maar die punten zijn maar vast binnen. Het enige recreantenteam met een aantal dapperen die voor het eerst competitie spelen, hebben pas 1 wedstrijd gehad maar al wel de eerste ervaringen opgedaan. Ons vlaggenschip, team 1, moet ook wat op gang komen en bijna het hele team kampt met blessures. Hopelijk gaat het ook bij hun snel weer de goede kant op. Alle teams veel succes in het vervolg en heb vooral heel veel plezier samen. 

 
Eindfeest

Binnenkort starten de voorbereidingen voor het jaarlijkse eindfeest. We zijn op zoek naar nieuwe  ideeën zodat het eindfeest dit jaar weer een echte knaller wordt! Iedere hulp is van harte welkom dus meld je nu aan via recreanten@bcdidam.nl of spreek een van de leden van de Recreanten Commissie aan op of naast de baan!

 
Oliebollenactie

Ook dit jaar verkopen wij weer oliebollen& appelbeignets, van Specialiteiten Bakkerij BRAAM! Begin december worden de bestel lijsten verstuurd. Een deel van de opbrengst gaat naar onze club, dus verkoop vóór 23 december zoveel mogelijk oliebollen aan jezelf, familie, vrienden, collega’s en de buurt.

Begin december komt er een mail met meer informatie over de actie en zullen de bestellijsten meegestuurd worden! Op 31 december staan de bestelde zakken oliebollen en appelbeignets klaar om afgehaald te worden!

 
Jeugdtoernooi 2018

Het is bijna zover, het Jeugdtoernooi komt er weer aan! Op zaterdag 23 december zullen jeugdspelers strijden om de titel. Het belooft een zeer sportieve, maar vooral gezellige dag te worden! Ben je geen jeugdspeler? Toch zien we je graag deze dag in ‘De Muizenberg’ verschijnen om onze fanatieke jeugdspelers aan te moedigen en indien mogelijk een wedstrijdje te tellen!

 
Probeerbadminton.nu

BC Didam heeft gezamenlijk met twintig badmintonverenigingen uit de Achterhoek en De Liemers hebben de handen ineen geslagen door gezamenlijk een actie op te zetten om leden te werven. De clubs hebben 130.000 flyers door de hele regio via huis-aan-huisbladen verzonden. Voor €25,- kunnen nieuwe leden in 10 proeflessen leren badmintonnen. Tijdens deze proeflessen wordt kennis gemaakt met de badmintonsport en worden basisslagen en spelregels aangeleerd.

 

De gezamenlijke actie heeft zo rond de 140 aanmeldingen opgeleverd over alle twintig verenigingen. Bij BC Didam hebben zich ongeveer 12 mensen aangemeld die begin oktober gestart zijn in sporthal De Muizenberg. Maak eens een praatje (of speel een balletje tegen ze), laat ze zien hoe gezellig onze club is zodat ze wél lid moeten worden! 

 
Kerstvakantie 23 december tot 7 januari

De kerstvakantie start dit jaar sportief met het Jeugd toernooi van BC Didam op 23 december. De eerste week is de sporthal dicht, maar de tweede week is er de mogelijkheid om vrij te spelen. Maandag 8 januari starten de trainingen van het nieuwe jaar.

 
Sponsorkliks
Zijn je contactgegevens veranderd, geef het door aan de secretaris
Ook een nieuwtje voor de nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar de Communicatie Commissie
Voor mailadressen: Contact-informatieContributie en andere bedragen: Contributie
 
Nieuwsbrief 25 | September 2017
Start seizoen 2017-2018, Rabobank Clubkas Campagne, Actie Probeerbadminton.nu in de regio
Logo
Nieuwsbrief 25 | September 2017www.bcdidam.nl 
Start seizoen 2017-2018Agenda

Het nieuwe speelseizoen is van start gegaan. Op de dinsdag zijn de eerste shuttles al weer geslagen en de trainingen in ‘t Raland  zijn ook begonnen. Dit jaar nemen tien teams deel aan de senioren district of landelijke competitie, zes jeugdteams nemen deel aan de juniorencompetitie en 1 team aan de recreantencompetitie. Zoals eerdere jaren zullen de senioren de thuiswedstrijden voornamelijk spelen op de zondagochtend in ’t Raland. Alleen het recreantenteam speelt op dinsdagavond de thuiswedstrijden. De junioren spelen op zondagmiddag de thuiswedstrijden in ‘t Raland. De senioren spelen op zondag van 9.30 uur tot 13.30 uur en de jeugdteams beginnen om 13.30 uur met de wedstrijden. Wij wensen alle competitiespelers een voorspoedig seizoen en veel speelplezier. 

17 sep: Start Grote Clubactie
3 okt: Stemmen Rabobank Clubkas Campagne
23 dec: Jeugdtoernooi


Volledige agenda...
 
Rabobank Clubkas Campagne
afbeelding

Vorig jaar was de eerste keer dat wij mee deden met de Rabobank Clubkas Campagne en hebben we ruim €700 opgehaald. Dit jaar stelt Rabobank Arnhem en Omstreken zelfs €150.000 beschikbaar voor de verenigingen en stichtingen in de regio. De verdeling van dit bedrag wordt bepaald door de uitgebrachte stemmen door de leden van Rabobank Arnhem en omstreken. Elk lid krijgt 5 stemmen en mag maximaal 2 stemmen op hetzelfde doel uitbrengen.

Badmintonclub Didam heeft zich wederom aangemeld om in aanmerking te komen voor deze financiële ondersteuning met als bestedingsdoel ons jeugdtoernooi te blijven organiseren. Jarenlang zijn wij gesponsord door de Rabobank, maar deze sponsoring is sinds vorig jaar gestopt.

Begin oktober worden de stemkaarten bezorgt bij de leden van de Rabobank. Heb jij een stemkaart ontvangen, gooi deze dan niet weg. Maak gebruik van je stemmen om ons te helpen om ons bestedingsdoel te realiseren. Ken jij familie of vrienden die ook lid zijn van de Rabobank, vraag dan ook of zij hun stemmen willen uitbrengen op Badmintonclub Didam.

Ga voor meer informatie naar www.rabo.nl/arnhem/clubkas

 
Actie Probeerbadminton.nu in de regio

Door een mooie samenwerking tussen veel clubs in de achterhoek en de Liemers gaat binnenkort de wervingsactie ‘probeerbadminton.nu’ van start. Voor slechts 25 euro kan iedereen in 10 lessen bij alle deelnemende verenigingen kennismaken met onze mooi sport. De actie start in de eerste week van oktober 2017. Kijk voor meer info op ‘probeerbadminton.nu’ of facebook.com/probeerbadminton. Ook op onze eigen website staat een link. Like, deel en laat iedereen weten van deze actie!

 
Jeugdtoernooi 2017

Het einde van het jaar is weer in zicht en dat betekend: Het Didamse Jeugdtoernooi in Sporthal de Muizenberg. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 23 december. Ook dit jaar hoopt BC Didam er weer een leuk en sportief toernooi van te maken. Maar dit kan natuurlijk niet zonder jeugdspelers! Speel je competitie of vind je het leuk om mee te doen, schrijf je in!

Wij hopen er samen met jullie een gezellig, sportief en leuk toernooi van te maken! Schrijf je dus snel in en we zien je graag op zaterdag 23 december in de Muizenberg. 

 
Westervoort

Afgelopen zomer was er wederom een groepje fanatieke badmintonners, die 6 weken lang in Westervoort op de dinsdagavond hebben gespeeld. Dit jaar werden we vergezeld door spelers van verschillende clubs uit de regio. De dinsdagavond was druk bezet en er werden veel partijen gespeeld. Volgens traditie werd de laatste dinsdagavond voor de liefhebbers afgesloten met een duik in het zwembad een drankje en een hapje. 

 
Sponsorkliks
Zijn je contactgegevens veranderd, geef het door aan de secretaris
Ook een nieuwtje voor de nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar de Communicatie Commissie
Voor mailadressen: Contact-informatieContributie en andere bedragen: Contributie
 
Nieuwsbrief 24 | Juli 2017
Mededelingen, Deeldiploma, Team 4 tweede op de Nederlandse Team Kampioenschappen
Logo
Nieuwsbrief 24 | Juli 2017www.bcdidam.nl 
MededelingenAgenda

Automatisch incasso
In de zomervakantie leggen we de laatste hand aan de voorbereidingen voor het uitsturen van de machtigingen voor de automatische incasso. Deze machtigingen wordt bij iedereen thuis bezorgd. Daarvoor is het van belang om van iedereen het juiste adres te hebben. Ben je in de laatste tijd verhuist, maar heb je het nieuwe adres nog niet doorgegeven, stuur dan een mail met je nieuwe adres naar het secretariaat.

Facebook
BC Didam heeft een nieuwe facebook pagina!
Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, activiteiten en foto’s.
Ga naar : https://www.facebook.com/BC-Didam-170261256400983/ en like BC Didam.

28 aug: Start nieuwe seizoen
23 dec: Jeugdtoernooi
11 sep: Start competitie


Volledige agenda...
 
Deeldiploma
afbeelding

Aan het einde van het badmintonseizoen moesten in totaal 25 jeugdleden nog even aan de slag voor de deeldiploma's 1, 2 en 3. Bij de deeldiploma’s laten de kinderen zien dat ze bepaalde vaardigheden, bijvoorbeeld de drop, service en clear, beheersen. De beoordeling van deze vaardigheden werd uitgevoerd door de trainers Bart, Tessa en Frank. Natuurlijk zijn al onze toppers geslaagd !

 
Team 4 tweede op de Nederlandse Team Kampioenschappen

Op zaterdag 24 juni en zondag 25 juni werden de Nederlandse Team Kampioenschappen (NTK) badminton gespeeld in Zutphen. Tijdens dit kampioenschap spelen alle winnaars van de Regio Team Kampioenschappen tegen elkaar voor de titel ‘Nederlands team kampioen’.

Team 4 van BC Didam speelde in een poule van vijf teams. Verdeeld over twee dagen speelden zij vier wedstrijden. De eerste twee wedstrijden werden gewonnen met 3-2 en de derde wedstrijd werd gewonnen met 4-1. De vierde wedstrijd was beslissend voor de titel ‘Nederlands team kampioen van de vierde klasse’. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen BC Schollevaar uit Capelle aan den IJssel. De wedstrijd werd verloren met 1-4, waardoor team 4 tweede van Nederland is geworden in de vierde klasse. Een mooi resultaat! Wij feliciteren Sander, Robin, Rodney, Ni-Kiki, Heidi en Lisanne met de tweede plaats op het NTK.

afbeelding
 
Afscheid trainer Johan

Helaas, Johan Raben stopt als trainer bij onze club. Al weer een mooi aantal jaren geleden ging Johan als spelend lid trainingscursussen volgen en niet veel later aan de slag als trainer bij de jeugd. Hij trainde beginnende jeugd op de zaterdag. Enkele jaren geleden nam hij het trainersstokje van Gerry Massop over om op de dinsdag ook beginners en recreanten van de senioren te gaan trainen.

Enthousiast, gedreven, vol met ideeën en creatieve oefeningen leerde veel leden het zo fijne badmintonspel. Veel leden die nu in de verschillende competities of alleen op de dinsdag een shuttletje slaan, hebben belangrijke slagen en tactische vaardigheden van Johan geleerd. Altijd fanatiek, betrokken en begeleidend. Ook niet te beroerd om tijdens wedstrijden tips en trucs te geven.

Met de jeugd was Johan al gestopt en op dinsdag 27 juni heeft Johan ook de laatste training gegeven aan zijn huidige groep op de dinsdagavond en die hebben hem extra in het zonnetje gezet. Ook werd hij bedankt vanuit het bestuur door Carla Rosanow.

Johan hartelijk bedankt voor je inzet, betrokkenheid en wijsheid!

 
Badmintonnen tijdens de zomervakantie in Westervoort voor senioren

Ook dit jaar zal er weer de mogelijkheid zijn om tijdens de zomervakantie te badmintonnen in Westervoort bij Sports Planet. Van 18 juli tot en met 22 augustus kan op de dinsdagavonden van 20:00-22:00 worden gespeeld. De kosten worden verdeeld onder het aantal deelnemers op de desbetreffende avond.

Hieronder volgt een overzicht van de data:
-          Dinsdag 18 juli
-          Dinsdag 25 juli
-          Dinsdag 1 augustus
-          Dinsdag 8 augustus
-          Dinsdag 15 augustus
-          Dinsdag 22 augustus

Het adres van de sporthal is:
Sports Planet
Emmerik 5 in Westervoort

 
Flappentoernooi

Zondag 21 mei werd het jaarlijkse Familie-Flappentoernooi gehouden. 18 jeugdleden stonden samen met een gezinslid op de baan. Met een lekkere beat op de achtergrond werden er dubbelpartijen gespeeld. De ouders waren als vanouds weer erg fanatiek, maar er werd ook veel gelachen. In de pauze was er even tijd voor een kop koffie met een heerlijke appelflap van Bakkerij Braam en daarna werden er nog 2 finalepartijen gespeeld.

Poule A: 1e plaats voor Ivana en moeder Karin, 2e plaats voor Noor en vader Bas (en Inez als invaller voor Bas)

Poule B: 1e plaats voor Luuk en vader Rene, 2e plaats voor Jill en vader Carlo.

afbeelding
 
Gezellig eindfeest
afbeelding

Op 8 juli was er weer de traditionele seizoenafsluiting met het eindfeest voor senioren, dit jaar ook gecombineerd met een activiteit voor de jeugd. De recreantencommissie en de jeugdcommissie hadden samen blacklight badminton georganiseerd. De hal helemaal donker gemaakt en alleen de lijnen, het net en de shuttles verlicht. Dat is toch behoorlijk wennen.

De opkomst bij de jeugd was prima en met kleurige shirtjes, schmink etc. genoten de kinderen vanaf 13.00 van badminton in een hele andere sfeer dan normaal. Vanaf de tribune zag ik ook nog een variant op zit-badminton. De jeugd zocht er nog een uitdaging bij. Om 16.00 uur begonnen de senioren en ook dat was hilarisch en vooral bij hoge shuttles was het zoeken wanneer je slaan moest.

De jeugd kreeg ter afsluiting friet en wat te drinken en de senioren genoten van een chinees buffetje en zakten nog even door tot in de late uurtjes.

Bij de senioren is het eindfeest ook altijd even het moment jubilarissen en kampioenen te huldigen. Marian Gosselink werd in het zonnetje gezet voor 12,5 jaar lidmaatschap en competitieteams 4 en 5 werden gehuldigd als kampioen van afgelopen seizoen. Team 4 werd ook nog eens tweede op het nationale kampioenschap in de 4e klasse. Een prachtprestatie. Daarna werd Johan Raben nog even extra bedankt voor zijn inzet en enthousiasme als trainer bij onze club in de afgelopen jaren, waar hij nu mee stopt.

Bedankt organisatoren voor jullie inzet en enthousiasme.

Tot volgend jaar!

Bertho Smits

 
Sponsorkliks
Zijn je contactgegevens veranderd, geef het door aan de secretaris
Ook een nieuwtje voor de nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar de Communicatie Commissie
Voor mailadressen: Contact-informatieContributie en andere bedragen: Contributie
 
1 - 2 - 3VolgendeLaatste
Probeer Badminton

probeerbadminton.nu
Lid worden?

Kom 2 keer gratis badmintonnen!
Meer informatie om lid te worden