Nieuws

Nederlandse Team KampioenschappenNederlandse Team Kampioenschappen
18 juni 2016

Na de winst in de reguliere competitie en daaropvolgend de winst bij de regio team kampioenschappen, was er zaterdag 18 juni 2016 het nationale kampioenschap voor teams. Zowaar al een hele bijzondere prestatie, daar nog nooit eerder een team van BC Didam dit ooit heeft bereikt.

Onze J5, bestaande uit Lars Harmsen, Lars Oudesluijs, Esmee Mooren, Mirthe Roording en Noor Otten stonden die dag om 09:30 uur paraat in Zutphen. Daar werden de wedstrijden voor de nationale team kampioenschappen gehouden in de Hanzehallen, voor de diverse leeftijdscategorieën. 


Lees meer...

Onze J5 was ingedeeld in de U13 categorie bij teams uit Lopik, Landgraaf en Amstelveen. Enige nervositeit viel er bij onze teamleden wel te bespeuren, want hoe zou het niveau van de tegenstanders zijn? Worden we volledig van de mat gespeeld, of kunnen we toch wat punten pakken?
Dat laatste bleek het geval te zijn. Inderdaad was de tegenstand aanzienlijk, maar nergens werden onze spelers dik ingemaakt. Een aantal 3-setters konden uit het vuur worden gesleept, maar werden net niet gewonnen.
Maar het GD-team Lars H en Noor pakten zowaar via een 3-setter toch een punt tegen BC Trilan uit Landgraaf!
Daar waar binnen onze vereniging spelvreugde voorop staat, maar het wedstrijdelement zeker niet onder stoelen of banken wordt geschoven, bleken tegenstanders die 5 maal per week trainen met een Spartaanse aanpak, zich toch meer op de landstitel te focussen.

Drie wedstrijden over een hele dag verdeelt, begonnen hun tol te eisen. De laatste wedstrijd was voor de heren dubbel en eindigde pas rond 20:00 uur ’s avonds.

Moe maar voldaan, een medaille en een enorme ervaring rijker, werd de dag – en tevens het seizoen - afgesloten met een bezoekje aan de lokale Mac met alle kids en ouders.

Een speciaal dankwoordje aan Oda die de gehele dag teamcaptain was en deze taak zeer goed en serieus opnam. Daarnaast ook aan Bart, onze trainer die toch maar mooi een groot deel van de zaterdag opgeofferd had om onze spelers van informatie en tactische aanwijzingen te voorzien.

Lars, Lars, Esmee, Mirthe en Noor: Jullie hebben een topprestatie geleverd. Veel succes verder met jullie badminton carrière. En wie weet, halen jullie deze de nationale kampioenschappen ooit nog eens. Aan de inzet en drive zal het niet liggen.


Kampioenen VoorjaarscompetitieKampioenen Voorjaarscompetitie
31 mei 2016

Twee teams bij de voorjaarscompetitie zijn kampioen geworden. Team V1 heeft in de 3de klasse met een kleine voorsprong de 1ste plek weten te behalen. Team V3 is zelfs ongeslagen kampioen worden. Monique, Charles, Belinda, Rodney, Ni-Kiki, Ben, Caroline, Robin, Heide en Henk gefeliciteerd met deze mooie prestatie.


Flappentoernooi 2016Flappentoernooi 2016
29 mei 2016

Zondag 29 mei werd het jaarlijkse Flappentoernooi gehouden. Het toernooi startte om 9.30 uur met een officieel gedeelte: het huldigen van de clubkampioenen en het afscheid van twee jeugdtrainers, Ruud en Johan. Zij hebben besloten om na vele jaren inzet en betrokkenheid bij de jeugd van BC Didam hun functie als trainer te beëindigen.


Lees meer...

Om 10.00 uur kon het sportieve deel beginnen. 25 kinderen hadden zich met een familielid of vriend(in) opgegeven voor een gezellig en fanatiek ochtendje badminton. Ondanks het feit dat we veel ouders over het veld zagen rennen om zoveel mogelijk shuttles te halen, was het verlies toch veelal aan de ouders te wijten..... Maar dat mocht de pret niet drukken. Tussendoor was er nog even tijd voor een kop koffie en een heerlijke appelflap van bakker Braam. Om 13.30 uur was iedereen uitgespeeld. We kunnen weer terugkijken op een geslaagd Flappentoernooi.

Klik hier voor alle foto's


Jeugd clubkampioenschappen 2016Jeugd clubkampioenschappen 2016
3 april 2016

Op zondag 3 april stond het clubkampioenschap van de jeugd op het programma. Ondanks de voorspelling dat het een zonnige dag zou worden was de opkomst goed. In de ochtend speelde de jongere en beginnende jeugdleden (U13 en jonger) en om 13:00 uur waren de oudere en meer ervaren jeugdleden (U15 en ouder) aan de beurt.


Lees meer...

In de ochtend stonden er 17 enthousiaste kinderen op de baan, die verdeeld waren over 3 poules, een jongens-, een meisjes- en een beginnerspoule. De kinderen in de beginnerspoule speelden op een half veld, maar hun fanatisme was er niet minder om. Er waren veel ouders aanwezig om de kinderen aan te moedigen. De uitslagen van de poules:
Jongens: 1e plaats Luuk Vierwind en 2e plaats Bart Haanepen
Meisjes: 1e plaats Daniek Hageman en 2e plaats Caren Balduk
Beginnerspoule: 1e plaats Anne-Marie Masselink en 2e plaats Nika Mellendijk

In de middag waren de oudere en meer ervaren kinderen (U15 en ouder) aan de beurt. Omdat team J5 regiokampioen is geworden in U13, speelden zij in de middag mee. In totaal stonden er 19 fanatieke jeugdleden op de baan, die ook over 3 poules waren verdeeld. De jongens speelden in 1 poule en de meiden waren verdeeld over 2 poules. De uitslagen van de poules:
Jongens (U13/15/17): 1e plaats Dawit Lenting en 2e plaats Patrick Ubbink
Meisjes A (U17): 1e plaats Dominique Schuurman en 2e plaats Renee Lenting
Meisjes B (U13/15): 1e plaats Noor Otten en 2e plaats Inez Eltink

De clubkampioenen worden op het Flappentoernooi (zondag 29 mei) gehuldigd, dus ze moeten nog even geduld hebben, voordat zij hun prijs in ontvangst kunnen nemen.


Jeugd 5 REGIO Kampioen!!Jeugd 5 REGIO Kampioen!!
20 maart 2016

Op 20 maart hebben jeugd team 1 en jeugd team 5 gespeeld op de Regio Team Kampioenschappen (RTK) in Hengelo (Overijssel). Jeugd 1 heeft die dag mooie wedstrijden gespeeld tegen andere kampioenen uit de regio en heeft daarmee een derde plaats behaald. Jeugd 5 heeft alle wedstrijden gewonnen en is daarmee kampioen geworden van de regio en speelt op 18 en 19 juni mee op de Nederlandse Team Kampioenschappen in Zutphen.


EersteVorige7 - 8 - 9 - 10 - 11VolgendeLaatste
Lid worden?

Kom 2 keer gratis badmintonnen!
Meer informatie om lid te worden